Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasalar ABD’den Gelen Haberden Sonra Durgun

Ons altın fiyatı geçtiğimiz saatlerde yatay bir grafik çizdi. 2 gün önce 1.895 dolara kadar düşen ons altın şimdilik 1.930-1.940 dolar bandında. Günlük bazda %1 gibi bir değişim gösteren altın fiyatı, ABD’den gelen haberle harekete geçer mi?

ABD’de hafta genelinde işsizlik başvurusu yapan vatandaşların sayısı bugün öğleden sonra açıklandı. 963 bin olarak açıklanan bu sayı, geçtiğimiz son 5 ayın en düşük seviyesini temsil ediyor. ABD’deki işsizlik başvurularının sayısı 20 haftadan uzun süredir 1 milyonun altına inmemişti.

ABD’deki işsizlik başvuruları, Kaynak

Piyasalardaki İlk Tepki

Bazı uzmanlar Koronavirüs vakalarının azalmasıyla ekonominin normale döneceğini, bunun sonucunda altın fiyatlarında bir düşüş görüleceğini düşünüyorlar. Ancak altın ABD’den gelen haber karşısında şimdilik pozisyonunu koruyor.

Ons altın şimdilik 1.930-1.940 dolar bandından işlem görmeyi sürdürüyor. AvaTrade analistlerinden Naeem Aslam’a göre bunun sebebi ekonominin hala normalleşmemiş olması. Altın fiyatının ABD’den gelen haberin ardından neden düşmediğini yorumlayan uzman isim, şu açıklamayı yaptı:

“Altın fiyatında büyük bir düşüş görmüyoruz çünkü ABD’de Koronavirüs öncesi döneme kıyasla hala çok fazla işsizlik başvurusu yapılıyor.”

Ekonomik Belirsizlikler Sürüyor

ABD’deki işsizlik başvurularının bu hafta da 1 milyonun üstünde açıklanacağına dair bir beklenti vardı. Beklenenden daha iyi bir haber gelmiş ve 1 milyonun altına düşülmüş olmasına rağmen piyasalarda büyük bir hareketlilik görülmedi. Naeem Aslam gibi isimlere göre bunun sebebi ekonominin hala istikrar yakalayamamış olması. Glassdoor’un kıdemli ekonomistlerinden Daniel Zhao; ABD’deki işsizlik başvurularıyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Bu sayının 1 milyonun altına düşmüş olması; artık daha az kişinin işten çıkarıldığı anlamına geliyor. Fakat şu anda kutlama yapmak için hala çok erken. İşsizlik maaşı alan hala on milyonlarca insan var ki bu sayılar Büyük Buhran’da bile bu kadar fazla değildi. Milyonlarca işçi tünelin sonunda bir ışık görmüyor. Hükümet yeni bir destek paketi hazırlamadan ekonomiyi iyileştirebilecek mi, soru işareti.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment