Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Ohio Eyaleti Blockchain ile İlgili Yasa Tasarısını Onayladı

ABD’deki Ohio Valisi John Kasich, Cıma günü Blockchain teknolojisi için yasal bir çerçeve oluşturulmasını öneren yasa tasarını imzaladı. Kasich tarafından imzalanan tasarıda Blockchain teknolojisinin finansal hizmetlerde, emlak sektöründe, tedarik zinciri yönetiminde ve sağlık alanında kullanılabileceği belirtiliyor. Ohio bu tasarının onaylanmasıyla birlikte Blockchain teknolojisinin kullanım alanlarını resmi olarak tanıyan ilk ABD eyaleti oldu.

Ohio Eyaleti Blockchain teknolojisine yasal sınırlar belirlemek için daha önce de çeşitli girişimlerde bulunmuştu. Ohio senatörlerinden Matt Dolan bu yılın Mayıs ayında SB300 adlı bir yasa tasarısı sundu ancak onay alamadı. Ama Matt Dolan tarafından sunulan ve reddedilen yasa tasarısındaki bazı maddeler, 3 Ağustos’ta onaylanan yeni yasa tasarıda da yer alıyor.

Eyaletin onayladığı yasa tasarısında elektronik kayıtlara ve elektronik imzalara dair bazı tanımlar yer alıyor:

“-‘Elektronik kayıt’ elektronik yollarla oluşturulan, gönderilen, aktarılan, alınan veya depolanan kayıt anlamına gelir. Blockchain teknolojisiyle güvence altına alınan bir kayıt veya sözleşme elektronik türde ve elektronik kayıt olarak değerlendirilir.

-‘Elektronik imza’ bir şahıs tarafından kaydı imzalamak için kayda iliştirilmiş veya mantıken kayıtla bağdaştırılan bir elektronik ses, sembol veya süreç anlamına gelir. Blockchain teknolojisiyle güvence altına alınan bir imza elektronik türde ve elektronik imza olarak değerlendirilir.”

Ohio’nun ABD’nin en büyük beşinci finansal hizmet piyasası olduğunu düşünürsek Blockchain teknolojisinin eyalet için gayet önemli olduğunu söyleyebiliriz. Ohio ayrıca pek çok bankaya ve sigorta şirketine ev sahipliği yapıyor ve bu alanda New York’un ardından ikinci sırada geliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment