Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’ın Eski Ekonomik Danışmanı Gary Cohn: ”Değer Saklamak İçin Bitcoin’den Daha Pratik Yollar Var”

Eski Goldman Sachs başkanı ve Beyaz Saray baş ekonomik danışmanı Gary Cohn, kripto para dünyasına giriş yapabileceğini sinyallerini verdi.

Sahip olduğu CV sayesinde çok fazla teklif aldığını ifade eden Cohn, şu sıralar kendisine uygun bir pozisyon bulmaya çalışıyor ve bunların arasında kripto para dünyasının da olabileceğini vurguluyor.

Gary Cohn katıldığı bir hayır etkinliğinde Bloomberg‘e yaptığı açıklamalarda, Beyaz Sarayı bırakmasından sonra 4 ay geçmesinden dolayı sıradaki hamlesinin ne olduğu sorusuna şöyle cevap verdi:

”Nelerin olup bittiğine dair bir merakım veya acelem yok. Ben bunun yerine neyin yeni kripto dünyası olabileceğine merak duyuyorum, ancak bunun bir kullanımı olmak zorunda. Bu (kripto para birimleri) sadece bir değer saklama aracı olmamalı, değer saklamak için daha pratik yollar mevcut.”

Statükodan Memnun Değil

Bu, Trump’ın çelik ve alüminyum ithalatı konusunda gümrük vergisi getirme kararından dolayı mesleğini bırakan Cohn’un kripto para birimleri ile ilgili yaptığı ilk açıklama değil. Cohn daha önce Mayıs ayında illa ki küresel bir kripto para biriminin doğacağını ancak bunun Bitcoin olmayacağını belirtmişti.

Cohn daha sonra bitcoin’in karmaşık doğasının kendisine aleyhine çalıştığını ifade etmişti. Cohn gelecekte tek olacak kripto para biriminin madencilik tarafından üretilmeyen bir tane olacağı görüsünde de bulunmuştu.

Cohn bunun yanı sıra geçtiğimiz Aralık ayında Bitcoin’in 20.000 dolara kadar ulaştığı zamanlarda bile Bitcoin’e yatırım yapmadığını ve yapmayacağını açıklamıştı. Cohn o tarihte yaptığı açıklamalarda ABD içerisinde daha düşük işlem ücretlerine sahip, daha yaygın bir kripto para biriminin çıkmasını beklediğini ifade etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment