Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Goldman Sachs Başkanı: Global Bir Kripto Para Gelecek Ama Bu Bitcoin Olmayacak

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump’un eski baş ekonomik danışmanı olan ve aynı zamanda bir dönem de, ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs’ta başkanlık görevini yürüten deneyimli ekonomist Gary Cohn, gelecekte dünya çapında kabul görecek bir kripto paranın yaratılacağını ancak bunun Bitcoin olmayacağını söyledi.

Amerikan basınına açıklamalarda bulunan Cohn, gelecekte bir dönem dünya muhakkak bir madencilik ücretlerine veya elektrik faturalarına dayanmayan bir kripto parayı önümüze sunacak, derken; Bitcoin madenciliğini eleştirdi. Gerçekten de ciddi enerji tüketimi ile büyük bir sorun yaşayan madencilik işleri hakkında  yapılan bir çalışmada; Bitcoin’in günlük toplam 56 milyom KwH enerji harcadığı belirtilmişti.

Cohn, konu ile ilgili ortaya sunduğu fikrini şu şekilde detaylandırdı:

”Açıkçası Bitcoin konusunda ciddi bir taraftar olduğumu söyleyemem. Ben kendimi daha çok Blockchain sempatizanı olarak görüyorum. Elbette ki geleceğin koininde de Blockchain teknolojisinin imzası olacak. Bu koin çok daha kolay anlaşılır, çok daha kolay kullanılır ve çok daha global olacak ve dünya çapında bilinecek. Ama bu Bitcoin olmayacak.”

Cohn, aynı zamanda Goldman Sachs’ın sektöre girmeyi düşündüğü yönündeki haberlere de yorum getirdi. Cohn Goldman Sachs’ın hissedarları ve müşterilerinin istekleri doğrultusunda hareket etmesini olumlu karşıladığını belirtirken, şirkette herhangi bir hissesi bulunmadığını da ifade etti.

Trump’un ekibinden Mart ayında ayrılan başarılı ekonomist, en büyük hayalini ise ”Dijital bir dünyada regüle edilmiş bir banka yönetmek” olarak tanımladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Ercan
    Posted 09 Mayıs 2018 - 18:28 18:28

    Onecoin den bahsediyor. Dunyada 3.4 milyon kullanicisi ilk ve tek digital para.

Leave a comment