Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Politikacılar Bitcoin İkileminde

ABD’deki politikacılar kripto paraların, özellikle Bitcoin‘in, beklenmedik ve ani yükselişine hazırlıksız yakalandılar ve hala daha bu varlıkları nasıl yasal olarak düzenleyeceklerini tartışıyorlar.

Bu hazırsız olma durumu özellikle ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun (CFTC) 2018 başı itibariyle NASDAQ borsası üzerinde Bitcoin vadeli işlemlerinin gerçekleştirilmesine onay vermesiyle iyice belirginleşti.

CFTC’nin bu beklenmedik hamlesi, politikacıları bu konuya nasıl yaklaşacakları konusunda ikilemde bıraktı. CFTC’nin verdiği yetkiyi geçersiz kılacak bir yasa mı çıkaracaklar? Bitcoin vadeli işlem ürünlerini onaylamak ya da yasaklamak için federal yasayı ve devlet yasasını mı değiştirecekler? Ya da Bitcoin vadeli işlemlerini vergilendirmek adına bir vergi sistemi kurmayı sağlayacak bir yasa mı koyacaklar?

Politikacıların Tepkisi

Politikacıların CFTC’nin bu hamlesine ne gibi bir tepki vereceğini kestirmek henüz mümkün değil. Ancak bu konuyu tartışmaları ve kripto para piyasasında bazı sorunlara yol açmaları bekleniyor. Çünkü bu kişiler genelde tam anlamıyla anlamadıkları veya kendilerine ya da “kamuya” fayda sağlamayacağını düşündükleri yeni teknolojileri ya direkt reddediyorlar ya da olabildiğince sorguluyorlar.

Bu konuya etkili bir tepki vermek adına politikacıların NASDAQ ve CME gibi senet borsalarına danışması faydalı olacaktır. Tabii yeni finansal ürünlere piyasada bir şans vermek istiyorlarsa.

Bitcoin’in Geleceği

En büyük ve ilk kripto para olan Bitcoin kurulduğu günden bu yana inanılmaz bir yükseliş yaşadı ve şuanda tek Bitcoin fiyatı 11 bin $’ı aşıyor. Bitcoin aynı zamanda hem kamudan hem de düzenleyici otoritelerden destek almayı da başardı. Ancak tüm bu olumlu gelişmeler gelecekte de yaşanmaya devam edecek mi yoksa politik bir hamle tarafından kesilecek mi söylemek güç.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment