Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Atlanta’ya 18 Yeni Bitcoin ATM’si Kuruldu

Texas Bazlı Bitcoin ATM şirketi Coinsource, ABD’de Georgia eyaletine tam 20 yeni makine yükleyerek tarihi bir rekor kırdı. ATM’lerden 18’i Atlanta şehrine, geri kalan 2 tanesi ise bir öğrenci şehri olan Athens’a kuruldu. Şirketin CEO’su Sheffield Clark şöyle bir açıklamada bulundu:

“Bu Coinsource için olduğu gibi Atlanta ve Athens şehirlerine de büyük bir fırsat. Atlanta ülkedeki en olgun Bitcoin piyasasının olduğu şehirlerden biri, bu yüzden ATM’lerimizi hizmete sunmak oldukça heyecan verici. Kullanıcıların Bitcoin’e ilgisi gün geçtikçe artıyor.”

“Bizim hedefimiz herkese eşit bir Bitcoin erişim imkanı tanımak, özellikle talebin sürekli arttığı bu günlerde. Bu yeni doğan ekonominin bir parçası olmak istiyoruz. Bitcoin marketine erişimin kolay olduğundan emin olmak için aldığımız komisyon oranlarını diğer ATM çözümlerinin aldığının yarısından daha az tutuyoruz. Aynı zamanda kullanıcılar yeni bir ATM’den ilk kez işlem yaptıklarında transfer ücreti ödemek zorunda kalmayacaklar.”

Şirket ATM’leri potansiyel müşterilerin en çok olduğu bölgelere kurmuş. Bu bölgeler ise insan trafiğinin yüksek olduğu caddeler, Atlanta’da Georgia Eyalet ve Emory Üniversitelerinin, Athens’daysa Georgia Üniversitesi’nin yakınları şeklinde sıralanabilir. Kurulan 16 ATM sadece Bitcoin alım, geri kalan 4 tanesi ise hem alım hem de satım opsiyonu sunuyor.

Şirket aynı zamanda kullanıcıların ATM’lere ziyaretlerinden önce hesap oluşturmasını sağlayan bir online websitesi de hazırlamış bulunuyor. ATM ağının tamamında 12 eyalete yayılmış 136 farklı Bitcoin ATM’si mevcut.

Banka Hesabı Olmayan İnsanlar Oldukça Fazla

Federal Mevduat Sigorta Kurumu FDIC tarafından gerçekleştirilen bir anket sonucu ABD’deki ailelerin %7’sinin (9 milyon kişi) banka hesabı olmadığı ve %19.9’unun (24.5 milyon kişi) herhangi bir bankaya erişimi olmadığı ortaya çıkmış. Sorunun görüldüğü bölgelerden en kötüleri ise Georgia Eyaleti’ndeki bazı şehirleri de içine katıyor. Clark bu konuyu kendince bu şekilde ele almıştı:

“Bitcoin şu anda yeni yeni ateşleniyor, ABD de tabii ki bundan eksik kalmıyor. Herkes Bitcoin’e yatırım yaparak piyasada yer almak istiyor. Biz Bitcoin’in iki amacı olduğuna inanıyoruz: birincisi bir ödeme yöntemi alternatifi olması, ikincisiyse bankalara erişimi olmayan kişiler için bir yatırım aracı olması ve finansal açıdan açıkta kalmamalarını sağlaması.”

“Geçtiğimiz 5 yıl içinde FDIC’den gelen raporlara göre Georgia Eyaleti’nde bulunan Atlanta şehri ülkedeki bankasız insanların yaşadığı en büyük 10 şehrin içine giriyor. Her 10 haneden birinin geleneksel bankalarla herhangi bir ilişkisi bulunmuyor. Burada yaşan insanların %30’unun bankalara kolay erişim imkanı yok. Yani banka hesaplarını kontrol etmek isteyen kullanıcılar bir banka şubesi yerine dükkanlarda bulunan ATM’ler, çek yazan kurumlar ve borç şirketlerinin sunduğu hizmetlerden yararlanmak zorunda.”

Georgia Eyaleti, Coinsource’un kurduğu ATM’lerle birlikte tam 101 Bitcoin ATM’sine sahip olmuş oluyor. Bu da eyaletin New York ve Chicago şehirlerinden sonra en büyük 3. Bitcoin ATM piyasasına sahip olduğu anlamına gelmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment