Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki SEC Kripto Para Düzenlemeleriyle İlgili Yeni Bildiri Yayınladı

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para ticaretiyle ilgili yeni bir bildiri yayınladı.

Blockchcain’in Artıları ve Eksileri

SEC, kısa süre önce yayınladığı bildiride Blockchain teknolojisinin kendine has artılarının ve eksilerinin olduğunu belirtiyor. SEC’in yayınladığı bildiriden bir kesit şu şekilde:

“SEC’e bağlı Şirket Finansı, Yatırım Yönetimi ve Ticaret ve Piyasalar Departmanları, yatırımcıların ve sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağlayan teknolojik yenileri destekliyor. Ancak belirtmek isteriz ki piyasadaki yatırımcılar bu teknolojik yeniliklerde rol oynarken hazırladığımız menkul kıymet yasalarına uymak zorundalar.”

Sorunların Kaynağı

SEC’e göre kripto para piyasasındaki sorunlar genel olarak şu üç şey yüzünden çıkıyor: ICO projeleri, insanları yatırım yapmaya teşvik eden kripto para şirketleri ve dijital varlıkların ikincil piyasalarda alınıp satılması.

SEC, kripto para sektöründeki bazı şirketlerin menkul kıymet yasalarına uymadığını ve bu şirketlerin kapalı kapılar ardında iş yaptıklarını belirtiyor. SEC, bundan kısa süre önce cezalandırdığı EtherDelta, AirFox ve TokenLot gibi şirketlerin de bu kategoriye girdiğini düşünüyor.

Amaç Müşteri Güvenliği

SEC, kripto para sektöründe attığı adımların müşterilerin güvenliğini sağladığını ve asıl amacın bu olduğunu vurguluyor. SEC, kripto para sektöründeki bazı şirketlerin yatırımcıları tehlikeye attığını belirterek yatırımcılara uyarıda da bulunuyor.

SEC gün geçtikçe daha da büyüyen kripto para sektöründeki gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu gelişmelere olabildiğince imkan sağlamak istiyor. SEC’in bu alanda daha fazla adım atması, kripto para sektörünün git gide ana akıma geçiş yaptığı şeklinde yorumlanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment