Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Türkiye’de Benim Henüz Etkileşime Geçmediğim Büyük Bir Topluluğumuz mu Var?

Ethereum‘un kurucu ortağı ve en önde gelen isimlerinden olan Vitalik Buterin, yakın zamanda kendisine atılan çokça Türkçe tweet yüzünden olay hakkında bir gönderi paylaştı.

Özellikle geçtiğimiz hafta kendisine atılan Holochain odaklı tweetler sonrası olayı merak eden Buterin, kripto para ve özellikle blockchain topluluğunun önde gelen bir başka ismi Emin Gün Sirer‘i de eklediği gönderide, olayın nedenini sordu.

Buterin konu hakkında şunları ifade etti:

”Son zamanlarda mention’larıma çok fazla Türkçe cevap geldiğini fark ediyorum. Birisi bana, Türkiye’de özel bir şey mi yaşanıyor, yoksa henüz etkileşime geçmediğim büyük bir topluluğumuz mu var, bunu açıklayabilir mi?”

Bunun üzerine Emin Gün Sirer ise, konuya şu cevap ile karşılık verdi:

”Türkiye’deki ekonomik durum+ demografi+ viralin yayılmasının doğal seyri, geçtiğimiz 9 ay içerisinde bir çok kripto para isteklisi yarattı.”

Bunun üzerine bir Twitter kullanıcısının ”Türkçe bilmiyorsan nasıl bunun Türkçe olduğunu anlıyorsun?” sorusuna yanıt veren Vitalik, daha önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunduğunu ancak olayı Google Translate ile çevirdiğini vurguladı.

Şüphesiz Vitalik’in Türk kripto topluluğuna dikkat kesilmesi, Türkiye ve Türk kripto para üyeleri için oldukça olumlu bir gelişme.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment