Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail’deki Yatırım Şirketi Kurumsal Yatırımcılar İçin Kripto Para Fonu Oluşturdu

İsrail‘deki kurumsal yatırımcıları kripto para piyasasıyla tanıştırmayı hedefleyen Silver Castle Ltd. adlı şirket, bu ay içerisinde iki adet yeni kripto para fonu oluşturdu.

Bünyesinde İsrail’in en büyük bankası olan Bank Hapoalim’in eski CEO’sunu, yine ülkenin en büyük yatırım fonu olan Psagot Ofek’in kurucusunu barındıran Silver Castle, bu yılın sonuna kadar 50 milyon dolar değerinde varlık yönetmeyi hedefliyor.

Günümüzde kripto para fonları arasında ciddi bir rekabet var. Autonomous Research verilerine göre Dünya genelinde 370’den fazla kripto para fonu, toplamda 10 milyar dolar değerinde varlık yönetiyor.

Silver Castle’ın CEO’su olan Eli Mizroch, Bloomberg‘e verdiği demeçlerde şirketin en büyük önceliklerinden birinin güvenlik olduğunu söyledi. Mizroch, özellikle kurumsal yatırımcıların güvenlik konusuna büyük önem verdiklerini vurguladı.

İsrail genelindeki Blockchain sektörü hakkında da konuşan Mizroch, yerel sektördeki büyümenin kayda değer olduğunu söyledi. Startup Nation Central verilerine göre İsrail’deki Blockchain şirketlerinin sayısı 2015 yılına kıyasla yüzde 200’den fazla artış gösterdi.

Mizroch ayrıca ABD merkezli yatırım devlerinden Fidelity’nin yakın zamanda aldığı karar hakkında konuştu. Mizroch, Fidelity’nin kripto para sektörüne giriş yapmasının, bu sektördeki diğer şirketler için büyük önem taşıdığını vurguladı.

İsrail Blockchain Derneği’nin kurucu ortaklarından Gadi Isaev, Silver Castle’ın gösterdiği başarının yerel sektör için oldukça olumlu olduğunu düşünüyor. Isaev’e göre şirketin başarısı, İsrail’in önde gelen yatırımcılarının kripto para sektörüne giriş yapmaya başladıklarının bir göstergesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment