Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Bir Şehre Bitcoin İçin Saldırı Düzenlendi

ABD‘nin Kaliforniya eyaletindeki bir şehir bu yılın başlarında ağır bir saldırıya uğradı. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre şehrin altyapısına saldıran kişiler, saldırıyı durdurmak için 75 Bitcoinlik fidye istediler.

Kaliforniya eyaletindeki Lodi City adlı şehrine belediye başkanı Steve Schwabauer kısa süre önce şehrin bundan birkaç ay önce uğradığı bir saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Schwabauer tarafından yapılan açıklamalara göre bir (veya daha fazla) hacker bundan birkaç ay önce şehrin altyapısına saldırdı. Bu saldırı sonucunda şehirdeki telefon hatlarının ve bazı mali veri sistemlerinin hasar gördüğü düşünülüyor.

Belediye Başkanı’nın açıklamalarına göre bu saldırıyı düzenleyen kişi veya kişiler saldırıyı durdurmak için 75 Bitcoinlik ödeme talep ettiler. Schwabauer tarafından yapılan açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Sistemimizi düzeltmek için 75 adet Bitcoin talep ediyorlardı (o dönemde toplam değeri 400 bin dolar civarı). Bu ücreti ödemedik. Yedeklerimizi kullanarak sistemimizi yeniden kurduk.”

Konuyla ilgilenmesi için hemen birkaç siber güvenlik uzmanıyla görüşen yetkililer bu saldırıyı savuşturmayı başardılar. Yetkililer saldırganların talep ettikleri ücreti ödemedikleri gibi kamuya ait bilgilerin sızdırılmasına da mani oldular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment