Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Amerikan Dolarından Memnun

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde Facebook’un Libra projesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Garlinghouse tarafından yapılan açıklamalara göre Facebook bu projeyi fazla abartılı şekilde tanıtıyor.

Kripto para sektörünün en ünlü isimlerinden biri olan Garlinghouse geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e bazı demeçler verdi. Bu röportaj sırasında Facebook’un dijital para projesi hakkında konuşan Garlinghouse, Libra projesinin biraz abartıldığını düşünüyor.

Libra projesinin whitepaperından bazı örnekler veren Garlinghouse, orada yazılan bazı maddelerin fazla iddialı olduğunu düşünüyor. Libra whitepaperında bu dijital paranın yeni bir para birimi haline geleceği söyleniyor. Garlinghouse bu iddiayı pek gerçekçi bulmuyor ve Facebook’un fazla ileri gittiğini düşünüyor.

Libra’nın henüz regülatörler tarafından gerekli izinleri almadığını, KYC ve AML gibi kurallara tam olarak uyum sağlamadığını hatırlatan Garlinghouse Libra ile USD arasında bir kıyaslama yaptı ve şunları söyledi:

“Bence Amerikan Doları gayet iyi bir şekilde işliyor. Yeni bir itibari paraya ihtiyacımız yok.”

Ripple’ın Mektubu

Brad Garlinghouse ve bir başka Ripple yöneticisi geçtiğimiz günlerde ABD Kongresi’ne açık bir mektup göndermiş, kripto para sektörüyle ilgili bazı tavsiyelerde bulunmuştu.

Ripple CEO’su ABD’deki regülatörleri kripto para şirketlerine biraz daha ılımlı yaklaşmaya ve genelleme yapmamaya davet ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment