Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den 110 Milyon Dolarlık DeFi Hack’i Saldırganı Hakkında İlk Karar: Tutuklu Yargılanacak

Solana (SOL) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Mango Markets’ten (MNGO) 114 milyon dolar çaldıktan sonra yakalanan saldırganın tutuklu yargılanmasına karar verildi.

ABD Porto Riko Bölge Mahkemesi tarafından 4 Ocak tarihinde yayınladığı mahkeme belgelerine göre Mango Markets’a siber saldırı düzenleyerek 114 milyon doları zimmetine geçiren saldırgan Avraham Eisenberg’in kaçma ihtimaline karşılık tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Mahkeme, hiçbir serbest bırakılma koşulunun Eisenberg’ün kaçmaktan alıkonmasını garanti edemeyeceğini öne sürerek tutuklu yargılanmasına karar verdi. Mahkeme, sanığın hüküm giydiği takdirde alacağı potansiyel hapis cezasının uzun olmasının ve ABD dışındaki önemli bağlantılarının da verilen karar üzerinde etkili olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Mango Markets’a düzenlediği siber saldırı sonucunda 114 milyon dolar değerinde kripto varlığı zimmetine geçiren Avraham Eisenberg, platform ile sağladığı anlaşma sonucunda çaldığı paranın 67 milyon dolarını iade ederek platform tarafından dava edilmekten kurtulmuştu. Ancak ABD savcılığı kamu güvenliği gerekçesiyle hakkında arama kararı çıkartmış ve Eisenberg’ü geçtiğimiz aralık ayının sonunda Porto Riko’da tutuklamıştı.

Eisenberg’in yaptığı istismar hakkında son derece karlı bir ticaret stratejisi nitelemesi dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan kripto para ekosistemi sakinlerinin dikkatini çeken bir diğer nokta ise mahkemenin kara para aklama, dolandırıcılık, komplo kurmak ve zimmete para geçirmek gibi milyar dolarlık suçlardan yakalanan FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) ile Avraham Eisenberg’e karşı sergilediği farklı davranışlar oldu. Mahkeme, SBF’in Avraham Eisenberg’ten daha fazla suçla yargılanmasına rağmen 250 milyon dolarlık bir kefaletle serbest kalabileceğine karar vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!