Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Çin’e Büyük Darbe: Kripto Para Kullanımının Önüne Geçiyor!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Çin merkezli şebekenin uyuşturucu ticaretini sürdürebilmek için kripto para cüzdanlarını kullandığını öne sürerek yaptırım uyguladı.

DOJ tarafından 3 Ekim tarihinde yayınlanan bir bildiride, Çin merkezli birkaç kimyasal madde üreticisi ve yasa dışı yollarla fentalin üretip satan şebekeye uygulanan yaptırıma yer verildi.

DOJ, uyuşturucu yapımında kullanılan öncü kimyasalların satışıyla ilgili olduğu tespit edilen şebekenin çökertildiğini belirtirken bu eylemler için kullanılan 16 kripto para cüzdanına da yaptırım uyguladı.

DOJ tarafından yapılan açıklama bu yasa dışı şirketlerin kripto para kullanımlarına dair şu ifadelere yer verildi:

Çin merkezli bu kimya şirketleri genellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yeniden sevkiyatçılar, sahte iade etiketleri, sahte faturalar, hileli posta ücreti ve paketlerin gerçek içeriğini ve distribütörlerin kimliğini gizleyen ambalajlar kullanarak kanun yaptırımlarından kaçmaya çalışmaktadır Bu şirketler kimliklerini ve fonlarının yerini ve hareketini gizlemek için kripto para işlemlerini kullanma eğilimindedir.

Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo konu hakkında yaptığı açıklamasında söz konusu kripto para cüzdanlarının bloke edildiğini vurguladı:

Bu aktörlerle ilişkili bir düzineden fazla kripto para cüzdanı tespit ettik ve bloke ettik. Yüzlerce mevduat üzerinden milyonlarca dolar fon alan engellenmiş cüzdanlar, bugün hedeflenen operasyonun kapsamını ve ölçeğini göstermektedir.

Kısa süre önce ABD’li yetkililer Sinaloa karteliyle bağlantılı bir Ethereum (ETH) cüzdanına da yaptırım uygulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!