Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den SEC’e Coinbase Davası İçin 10 Gün Süre

Bir ABD mahkemesi, Coinbase davasında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yanıt için 10 gün süre tanıdı.

ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal 4 Mayıs Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Üçüncü Devre Temyiz Mahkemesi’nin SEC hakkındaki duyurusuna yer verdi. Grewal’in aktarımına göre temyiz mahkemesi SEC’e Coinbase’in itirazlarına cevap sunması için 10 gün süre tanıdı. Ayrıca mahkeme tarafından SEC’e, Coinbase’in menkul kıymetler yasalarının kripto varlıklara nasıl uygulandığına ilişkin şikayetine yanıt vermesi emredildi.

SEC tarafından verilen yanıta geri dönüş yapmak için Coinbase’in ise 7 gün süresi olacak. Grewal ayrıca mahkemenin davaya özenle yaklaşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Geçen hafta Coinbase CEO’su Brian Armstrong ve Paul Grewal’ın yer aldığı itiraz videosunda SEC’e seslenilirken, kripto para sektörüne dair düzenleyici netlik getirilmesi konusu tekrardan gündeme getirilmişti.

Coinbase nisan ayının sonlarında SEC’e dava açarak yasal düzenlemeler hakkında 50 soru yöneltmiş ve daha fazla netlik için düzenleyici kurumu adil oynamaya davet etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!