Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Wells Bildirimine Yanıt Verdi, SEC’e Meydan Okudu

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından borsaya iletilen Wells bildirimine cevap verdi. 

Coinbase tarafından 27 Nisan tarihinde yayınlanan videoda, SEC’nin borsaya yolladığı Wells bildirimine cevap verdi. CEO Brian Armstrong ve borsanın Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal’ın ifadelerinin bulunduğu videoda, kripto para sektörüne dair düzenleyici netlik getirilmesi gerektiği yeniden belirtilirken Coinbase’in faaliyetlerine başladığı günden itibaren iş tanımını değiştirmediği vurgulandı. Yöneticiler ilgili argümanlar ışığında zaman içinde borsaya karşı değişen tutumun profesyonel olmadığını ima etti.

Coinbase’in Nasdaq’da listelenmek için başvurduğu 2021 yılında SEC’nin borsayı regüle etmek için yasal yetkiye sahip olmadığını görünürken bu düşüncenin FTX’in iflası sonrasında açıkça değiştiği açıklamada verilen detaylar arasında yer aldı.

Şirketin finansal yasalara karşı tutumu hakkında sözü devralan Armstrong, şirketin ilk yıllarından bu yana regülasyonlar altında faaliyetlerini sürdürmeye dikkat ettiğini ve incelediği varlıkların %90’ını reddettiğini dile getirdi.

Yöneticiler Coinbase’in sanılanın aksine regüle bir kuruluş olduğunu ve New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından verilen BitLicense’a sahip olduğunun altını çizdi.

Grewal, yetkililerin kripto para sektörü üzerindeki denetimi artırmayı istiyorlarsa kanun hazırlamalarının gerekli olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan Armstrong SEC’nin hamlelerine devam etmesi durumunda yasal platformlarda mücadeleye devam edeceklerinin sinyalini vererek şu ifadelerde bulundu:

İşler bu noktaya gelmek zorunda değil. Sektörümüz için uygulanabilir bir yol için samimi bir diyaloğu memnuniyetle karşılarız.

SEC Başkanı Gary Gensler ise aynı tarihte yayınladığı bir videoda tüm kripto para ekosistemine seslenerek kripto para sektörüne dair düzenleyici ortamın gayet net olduğunu ancak şirketlerin uyum sorunları çektiğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!