Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’dan Bankalara Kripto Para Şirketleri İçin Destek Mesajı

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), yerel bankaları kripto para şirketlerinin ihtiyaç duyduğu finansal hizmetler konusunda desteklemeye davet etti.

Hong Kong Para Otoritesi tarafından 27 Nisan Perşembe günü yapılan açıklama, kripto para şirketlerinin desteklenmesi yönünde oldu. HKMA başkan yardımcısı Arthur Yuen regülatör kurumun resmi web sitesi üzerinden paylaştığı açıklamasında, Hong Kong merkezli bankaları gerekli yasal düzenlemelere sahip kripto para şirketlerine her türlü desteği verme konusunda mesaj iletti.

Yuen, açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Hong Kong’daki bankaların sanal varlıklarla (VA) ilgili kuruluşlara bankacılık hizmetleri sunmasını yasaklayan gereklilik yoktur. Regüle edilmiş sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP’ler) makul bir süreç doğrultusunda banka hesabı başvurusunda bulunabilirler.

Yapılan açıklamada, bankaların yasal çerçeveler doğrultusunda gerekli denetimleri göz etmeleri fakat tek tip ve kısıtlayıcı bir uygulama anlayışından kaçınmaları talep edildi.

Özellikle ABD’li regülatör kurumların son dönemlerde endüstri üzerindeki baskıları artarken Hong Kong kripto para sektörüne destek çıkmaya devam ediyor. HKMA tarafından bankalara yapılan bu açıklamadan kısa süre önce, bir süredir beklenen ve kripto para borsaları için Hong Kong özelindeki düzenleyici netliği sağlayacak yönergelerin mayıs ayı içerisinde açıklanacağını bildirmişti.

Söz konusu yönergelerin netleşmesiyle birlikte bankaların ve diğer geleneksel finans kuruluşlarının kripto para ekosistemine daha sıcak yaklaşması ve entegrasyon sürecinin hızlanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!