Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’da Hava Olumlu Esiyor: Birinci Çeyrekte 360 Milyon Dolarlık XRP Satışı!

Kripto para piyasasının köklü şirketi Ripple (XRP) 2023 yılı birinci çeyrek raporunu açıkladı. Şirket tarafından paylaşılan rakamlarda 2023 yılına olumlu bir giriş yapıldığının sinyali verildi.

Ripple 2023 yılı ilk çeyrek raporunu yayımladı. Raporda ilk çeyrek içerisinde alımlar düşüldükten sonra 361 milyon dolarlık net XRP satışı gerçekleştiğine yer verilirken bir önceki çeyreğin 226.31 milyon dolarlık satışına kıyasla yaşanan artış dikkat çekti. Ripple, söz konusu XRP satışını büyümekte olan On-Demand Liquidity (ODL) işlemleriyle bağlantılı olarak yaptığını belirtirken ODL alanında artan talebe dikkat çekti.

Şirket, ağ üzerindeki faaliyetlerin artmaya devam ettiğini ve hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsalardaki (DEX) işlem hacminin kayda değer yükselişler sergilediğinin altını çizdi. Merkezi borsalardaki XRP Ortalama Günlük Hacmi’nin (ADV) bir önceki çeyreğe kıyasla %46 artışla 698 milyon dolardan 1 milyar dolara yükseldiği belirtildi.

Öte yandan XRP Ledger on-chain faaliyetleri güçlü kalmaya devam ederek merkeziyetsiz borsalardaki hacim 2022’nin 4. çeyreğine kıyasla %34 artarak 115 milyon dolara yükseldi. Ripple, 2023 yılının gerek makroekonomik piyasalarda gerekse kripto para piyasalarında hızlı başladığını işaret ederken tüm çalkantılara rağmen kripto para endüstrisinin dirençli kaldığını ifade etti:

Başlangıçta küresel enflasyon beklentileri yavaşlarken, makro türbülans ekonominin bazı bölümlerindeki çatlakları ortaya çıkardı. Diğerlerinin yanı sıra Silvergate, Silicon Valley Bank (SVB), Signature ve Credit Suisse’e kritik darbeler indirildi. Kargaşaya rağmen, XRP de dahil olmak üzere kripto piyasaları dirençli kaldı.

Rapora göre ilk çeyrekte işlem ücretlerinden gelen 140 bin 993 XRP yakıldı. XRP cüzdan sayısı geçtiğimiz yılın 4. çeyreğine kıyasla azalarak 228 binden 140 bine düştü. Bununla birlikte ilk çeyrekte geliştiriciler tarafından ağın işleyişi için önemli bir protokol teklifi de yapıldı. Geliştiriciler, XRP Ledger için kullanıcıların temel protokol veya programlama dilinden bağımsız olarak dijital varlıkları ve verileri blokzincirleri arasında aktarmasını sağlayacak XLS-38d isimli yeni bir Birlikte Çalışabilirlik standardı önerdi.

Birinci çeyrek raporunda Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında 2 yıldır devam eden davadan da söz edildi. Şirket, daha önce de belirttikleri gibi 2023 yılı içerisinde bir özet karar beklediğini vurgularken, son olarak 6 Mart tarihinde SEC’in ve Ripple’ın uzman görüşleri hakkında yayınlanan raporunu hatırlatmakla yetindi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!