Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Yeni Bir Bitcoin Davası Kazandı: 3,4 Milyar Dolarlık Karar!

CFTC tarafından açılan bir davada, ABD Teksas Mahkemesi yargıcı Güney Afrikalı bir CEO’ya Bitcoin (BTC) dolandırıcılığı suçundan 3,4 milyar dolar para cezası verdi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) 27 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, Mirror Trading International Proprietary Limited’ın (MTI) CEO’su Cornelius Johannes Steynberg’ün uluslararası çok düzeyli bir Bitcoin dolandırıcılığı faaliyeti yürütmek ve müşteri varlıklarını kötüye kullanmak ve kayıt ihlalleri suçlarından 1,7 milyar doları tazminat 1,7 milyar doları ise para cezası olmak üzere toplamda 3,4 milyar dolar para cezasına çarptırıldığını aktardı.

CFTC bunun bir Bitcoin davasında bugüne kadar verdiği en yüksek ceza olduğunun altını çizdi. Ayrıca davanın CFTC tarafından görülen ve Bitcoin içeren en büyük dava olduğuna da dikkat çekildi.

Geçtiğimiz haziran ayında açılan davada komisyon, sanığın 2018 yılından 2021 yılına kadar kayıtsız bir Bitcoin havuzuna katılım için toplam 23 bin müşteriden 2021 yılında 1,7 milyar doların üzerinde değer gösteren 20.421 BTC aldığını belirtti. CEO’nun ilgili varlıkları kötüye kullandığının altı çizildi.

Bunun yanı sıra CFTC, Steynberg’ün komisyona herhangi bir şekilde kaydolmasını veya CFTC tarafından düzenlenen bir piyasada işlem yapmasını kalıcı olarak yasakladı.

Aralık 2021 tarihinde Interpol tarafında çıkarılan tutuklama emriyle yakalanan Steynberg’ün mevcut durumda Brezilya’da tutuklu bulunduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!