Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB’den ABD’ye Kripto Para Çağrısı: Global Regülasyon Şart

Avrupa Birliği Komisyonu Finansal Hizmetler Başkanı Mairead McGuinness, ABD’li meslektaşlarına seslenerek kripto para regülasyonu konusunda bir an önce adım atmaya davet etti.

AB komisyon yetkilisi Mairead McGuinness 18 Ekim tarihinde Financial Times‘a ilgi çekici bir demeç verdi. Söz konusu demeçte ABD’deki kanun yapıcılara ve finans otoritesine seslenen McGuinness, kripto para regülasyonları için global çaplı ortaklaşa adımlar atılması gerektiğini vurguladı. AB’nin geliştirmekte olduğu kripto para regülasyonu MICA’nın sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirten komisyon yetkilisi, bu işin lokal çerçevede değil de global entegrasyon ile daha sağlıklı bir temele oturacağını belirtti.

Mairead McGuinness verdiği demeçte şu ifadelerde bulundu:

Diğer oyuncuların da yasa çıkardığını görmemiz lazım. Küresel çapta bir kripto düzenlemesine odaklanmamız gerekiyor. Bu düzenlemeler lokal şekilde etkili olmayacaktır, global adımlar atmamız herkesin sorumluluğunda. Zaman içinde, kripto paralar büyümeye devam ederse finansal istikrar sorunları yaratabilirler. Ayrıca kesinlik konusundaki eksiklik yatırımcıları birtakım sorunlarla baş başa bırakıyor.

Dünyanın önde gelen devletleri kripto düzenlemeleri konusunda ortak bir bilinç oluşturma noktasında kararlı görünüyor. Gerek AB’nin gerek ABD’nin bu yöndeki adımları her geçen gün daha ciddi ve yapıcı bir hal almaya başladı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Hindistan Maliye Bakanı Sitharamankripto paraların entegrasyonu tek bir ülkenin yapabileceği bir iş değil” ifadelerine yer vermiş ve G20 toplantılarında kripto paraları özellikle ele alacaklarını ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!