Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Kripto Madencilik Sektörüne Destek: Bulut Madenciliği Başlatacak

Önde gelen kripto para borsası Binance, ilk bulut madencilik operasyonunu gelecek kasım ayında başlatacağını duyurdu.

Bir Binance sözcüsü CoinDesk‘e mail yoluyla yaptığı açıklamada, uzun zamandır hazırlıklarını yaptığı bulut madencilik operasyonuna dair ilk adımı kasım ayında atacağını duyurdu. Geçtiğimiz hafta Bitcoin madencilerini desteklemek için 500 milyon dolarlık fon yardımı açıklamasının ardından şimdi de bulut madenciliği konusunda netleşen tarih zorlu günler yaşayan madencilik camiasına nefes aldırabilir.

Bitcoin fiyatında yaşanan derin düşüş sürecinin ardından bir çok madencilik şirketinin operasyonlarını durdurduğu biliniyor. Artan üretim maliyetleri, son zamanların en yüksek seviyesinde olan hash rate oranıyla birlikte madencileri caydırmaya yetiyor. Kripto para ekosistemini güçlendirmek ve dinç tutmak için her konuda çalışmalarına devam eden Binance ekibi, bu noktada da bir can suyu görevi üstlenmeyi amaçlıyor.

Kendi madencilik cihazlarını satıp alıp işletmekte zorluk çeken yatırımcılara yönelik çalışacak olan bulut madencilik sistemi hakkında daha fazla detayın yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Binance sözcüsü konuyla ilgili verdiği demeçte şu ifadelerde bulundu:

Dünyanın en iyi madencilik havuzlarından biri olan Binance Pool, yalnızca bir madencilik havuzu olarak faaliyet göstermekle kalmayacak, aynı zamanda özellikle belirsiz piyasa koşullarında sağlıklı bir endüstri oluşturma konusunda katkı sağlama sorumluluğunu da üstlenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!