Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bankacılık Devi JPMorgan’dan Bitcoin Rallisi İçin Uyarı: Kar Alın!

ABD’li bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin (BTC) ve hisse senetleri gibi risk varlıklarının sergilediği yüksek performansın dayanaksız olduğunu öne sürerek yatırımcılarına kar almalarını önerdi.

JPMorgan Stratejisti Mislav Matejka, tarafından 16 Ocak tarihinde kaleme alınan bir raporda hisse senedi, Bitcoin ve kripto varlıklar gibi risk varlıklarının yeni yıla hızlı bir giriş yaptığını ancak bu performansın herhangi bir dayanaktan uzak olduğunu öne sürdü.

Analist mevcut rallinin ilk çeyreğin sonlarına doğru yavaşlayarak sonlanacağını belirtirken yatırımcıların portföylerinin bir kısmıyla kar almasının gelecek fırsatlara hazırlık için iyi bir hamle olabileceğini öne sürdü.

Matejka ABD Merkez Bankası’nın (FED) kararlarının, küresel enflasyonu düşürme çalışmalarında karşılaşılan başarısızlıkların, nispeten zayıflayan kazançların veya yatırım bütçelerinin kısılmasının, trendin yönünü değiştirecek nedenlerden biri olabileceğini ifade etti. Ayrıca döngüsel hisse senetlerinin son aylarda savunma hisselerine kıyasla toparlanmasının mevcut ralliye şüphe ile yaklaşmak için makul bir neden olduğunun altını çizen analist, kısmı bir ekonomik yavaşlamanın ekonomiye zarar verebileceğine dikkat çekti.

Analist, piyasanın dönüş trendinin erken bir toparlanma aşamasında gibi hareket ettiğini ancak henüz FED’in faiz artırımlarını dahi tamamlamadığını vurguladı. Raporda, yeterli dayanak bulunamayan yükselişin yakın zamanda bir engelle karşılaşarak geri çekilme aşamasına girebileceği bu nedenle yatırımcıların ellerindeki risk varlıklarının bir kısmını tasfiye ederek kar almasının temkinli bir eylem olacağı aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!