Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sektörün Dev Yatırımcısı DCG Temettü Ödemelerini Durdurdu

Kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG), likidite koruma stratejileri kapsamında hissedarların temettü ödemelerini askıya aldığını duyurdu.

Bloomberg’ün 18 Ocak tarihli haberine göre DCG, hissedarlarına gönderdiği bir bilgilendirme mektubunda 3 ayda bir gerçekleştirilen kar payı (temettü) dağıtımını bir sonraki duyuruya kadar askıya aldığını açıkladı. Şirket bu hamlenin, likiditenin korunarak bilançonun güçlendirilmesi amacıyla yapıldığını açıkladı.

Şirket CEO’su Barry Silbert ocak ayı içerisinde hissedarların yeni yılını kutladığı bir mektupta, şirket içeresindeki operasyonel ve mali duruma değindi. Şirketin ayı piyasası içerisinde bulunan kripto para sektörü ve çeşitli mali aksaklıklar nedeniyle zorlu bir dönemden geçtiğini kabul eden CEO, DCG’nin bugünlere oldukça zorlu yollardan geçerek geldiğini hatırlattı. Silbert, şirketin yapısının oldukça sağlam olduğunu ve yalnızca süreç boyunca ağırlık azaltarak bu durumu atlatabileceklerini öngördüklerini aktardı.

Yakın zamanda ABD’li kripto para borsası Gemini ile kriz yaşayan DCG’nin alt şirketlerinden biri olan kripto kredi platformu Genesis’in 3 milyar doları aşan borçlarını finanse edebilmek için yarım milyar dolar değerinde varlığını elinden çıkarmayı planladığı bildirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!