Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Bankası Silvergate Milyar Dolar Zarar Bildirdi

Dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate (SI), 2022’nin dördüncü çeyreğinde yaklaşık 1 milyar dolarlık zarar bildirdi. 

Silvergate tarafından paylaşılan resmi duyuruda, bir önceki yılın aynı dönemindeki 18,4 milyon dolarlık kara kıyasla 2022 dördüncü çeyreği için 1,05 milyar dolar net zarar açıklandı. 2021 yılında 75,5 milyon dolar net kar eden şirket, 2023 yılının tümüne bakıldığında 949 milyon net zarar etmiş oldu.

Verilere göre 2021 yılında 12 milyar dolar değerindeki müşteri mevduatı 4,7 milyar dolar değer kaybederek 7,3 milyar dolara kadar geriledi.

Ocak ayının başında personelinin %40’ını işten çıkaran banka, sektörün ve firmanın karşı karşıya olduğu “ekonomik gerçeklere” atıfta bulunarak, bu küçülme hamlesinin “daha zorlu bir makro ortamda” giderlerini yönetmesine yardımcı olacağını eklemişti.

Şirket, konuyla ilgili açıklamasında şu detaylara yer verdi:

Dijital varlık endüstrisi, sektördeki aşırı kaldıraç oranının birkaç yüksek profilli iflasa yol açmasıyla kritik bir değişim yaşadı. Bu dinamikler ekosistem genelinde bir güven krizi yarattı ve birçok sektör katılımcısının dijital varlık ticaret platformlarında ‘riskten uzak’ bir pozisyona geçmesine yol açtı.

Bankanın New York Borsası’ndaki (NYSE) hisseleri seans öncesi işlemlerde %4,9 artışla 13,85 dolara ulaştı. Analistler bu son yükselişin, Bitcoin’in yükselişiyle bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Öte yandan Silvergate’in hisseleri geçtiğimiz yıl neredeyse %90 değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!