Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Devi Fidelity Destekli Kripto Para Borsası Yüzde 30 Küçülmeye Gitti

Yatırım devi Fidelity Investments destekli kripto para borsası OSL, finansal durumları gerekçe göstererek personel sayısında küçülmeye gittiğini açıkladı.

Bloomberg News tarafından sunulan habere göre kripto para borsası OSL yaşanan finansal krizler nedeniyle personel sayısında azalmaya gitti. OSL’nin ana şirketi BC Technology Group’un CEO’su Hugh Madden salı günü yaptığı açıklamada, Hong Kong merkezli şirketin “mevcut piyasa koşullarının” bir sonucu olarak “personel sayısının azaltılması” da dahil olmak üzere maliyetleri yaklaşık %30 oranında düşürdüğünü söyledi.

OSL kaç kişinin işten çıkarıldığına dair net bir sayı açıklamadı. Bu yıla küçülmeyle başlayan OSL, 2022 yılında da iş gücünün %15‘ini azaltmıştı.

Crpto.com ve Coinbase gibi sektörün önde gelen aktörleri geçtiğimiz haftalarda ciddi oranlarda işten çıkarmaya imza atmıştı. Blockchain.com geçen hafta personel sayısını %28 azaltmış, ConsenSys ise 100 ya da daha fazla kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.

Beraberinde bu işten çıkarma furyasını birçok küçük kripto para şirketi de takip etti. Sunulan raporlara göre 2022 Nisan ayından bu yana kripto para sektöründe çalışan 27.000 kişi işini kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!