Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Resmiyete Döktü: 5,5 Milyar Dolar Likit Varlığı Var

İflas eden kripto para borsası FTX’in yeniden yapılandırma ekibi 5,5 milyar likit varlığa sahip olduklarını açıkladılar.

FTX 17 Ocak tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, iflas başvurusu yapmasından bu yana yapılan çalışmalara sonucunda toplamda 5,5 milyar dolar değerinde varlık tespit edildiği dile getirildi. Teminatsız alacaklılar komitesi ile FTX yetkilileri arasında yapılan toplantıda verilen bilgiler sırasında FTX ve iştiraklerinin hala ciddi bir varlık açığı bulunduğuna dikkat çekildi.

Yetkililer, toplamda 1,7 milyar dolar değerinde dijital varlığın sıcak cüzdanlarda saklandığını, 1,1 milyar dolar değerinde varlığın BitGo’nun soğuk cüzdan hizmetlerinde muhafaza edildiğini belirtti. Ayrıca 426 milyon dolar değerinde dijital varlığın Bahamalar kontrolünde tutulduğu ve FTX Japonya bünyesinde 140 milyon dolar değerinde daha varlığın bulunduğu eklendi. Şirket yaptığı sunumda, 415 milyon dolar değerinde kripto varlığın siber saldırı nedeniyle kaybedildiğine de dikkat çekti.

Öte yandan Bahamalar yetkilileri tarafında muhafaza edilen 426 milyon dolar değerinde kripto varlığın yanı sıra şirketin bünyesinde yer alan toplamda 253 milyon dolar değerinde 36 gayrimenkulün bulunduğu da şirketin ifadeleri arasında yer aldı.

FTX CEO’su Jhon Ray, konu hakkında muazzam bir azim ve titizlikle çalıştıklarını ve bu ön bilgileri sağlamak için dahi büyük bir efor sarf edildiğinin altını çizdi. Ray, bu bilgilerin henüz ön bilgi kapsamında olduğunu ve zaman içerisinde değişerek güncellenebileceğine de dikkat çekti.

Şirket Ocak ayında yapılan duruşmada Delaware mahkemesine verdiği beyanda yaklaşık 5 milyar dolar değerinde likit varlığa karşılık 8,8 milyar dolara kadar yükümlülüğe sahip olabileceklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!