Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden FTX, 5 Milyar Dolardan Fazla Para Buldu

Bugün bir iflas avukatı tarafından yapılan açıklamalara göre kripto para borsası FTX, toplamda 5 milyar dolardan fazla değerde varlık bulmayı başardı.

Sullivan & Cromwell’de çalışan ve FTX adına konuşan Adam Landis adlı bir avukat, FTX’in iflas sürecine girdikten sonra nakit para, likit kripto paralar ve likit menkul kıymetler dahil olmak üzere 5 milyar doları aşkın değerde para bulduğunu söyledi.

Bu paraya, FTX’e ait olan ama likit olmayan kripto paralar dahil edilmedi. FTX, bu tokenlardan yüklü miktarda sahip olduğu için, bu tokenların satışa çıkarılması halinde token fiyatının olumsuz yönde etkilenebileceği varsayılıyor.

Bu açıklama, FTX’in kısa süre içerisinde yüklü miktarda para bulduğu anlamına geliyor. Çünkü FTX’in yeni yönetimi, 20 Aralık’taki açıklamada yaklaşık 1 milyar dolar değerinde para bulabildiklerini söylemişlerdi.

Avukatın bugünkü açıklamalarına göre FTX’in şu an için hala kayıp durumda olan bazı varlıkları daha bulunuyor. Şirketin alacaklılara tam olarak ne kadar borçlu olduğu bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!