Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin En Büyük Kripto Para Borsası Coinbase Bu Ülkeden Çekiliyor!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, Japonya’daki faaliyetlerini tamamen tasfiye edeceğini duyurdu.

Coinbase 18 Ocak tarihinde resmi web sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, şirketin Japonya’daki tüm faaliyetlerinin sonlandırılacağını bildirdi. Şirket, tasfiye sırasında müşterilerin mağduriyet yaşamaması için elinden geleni yapacağını taahhüt etti.

Duyuruda, 20 Ocak tarihinde platforma itibari para yatırma işlemlerinin deaktif edileceği, kullanıcıların varlıklarını geri almak için ise 16 Şubat’a kadar vakitleri olacağı bildirildi. Kullanıcılar, bakiyelerini farklı cüzdanlara ve farklı hizmet sağlayıcılara transfer edebileceği gibi tasfiye ederek itibari para birimi cinsinden de geri alabilecekler.

Ayrıca 17 Şubat tarihinden sonra tüm dijital varlıkları otomatik olarak Japon Yeni cinsine dönüştürüleceği ve bir sonraki ay yasalar gereği ilgili tutarların regülatörlerin belirlediği bir garanti hesabına gönderileceği vurgulandı. Varlık sahiplerinin daha sonrasında varlıklarını geri alabilmek için hukuk işleri bürosu ile koordineli çalışması gerekeceği de yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Coinbase İş Geliştirme ve Uluslararası Başkan Yardımcısı Nana Murugesan, geçtiğimiz haftalarda Japonya’daki operasyonların büyük bir bölümünün tasfiye edileceğini açıklamış ancak potansiyel bir birleşme veya satın alma konusunda yorum yapamayacağını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!