Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America’ya Göre Küresel Finansal Sistemin Geleceği Bu Tür Kripto Paralar!

ABD’nin köklü bankası Bank of America (BofA), dijital merkez bankası paralarının (CBDC) ve stablecoinlerin küresel para sisteminde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Bank of America tarafından salı günü paylaşılan bir araştırma raporunda, CBDC ve stablecoinler hakkında olumlu ifadelere yer verilirken bu tür kripto paraların ödemeler ve paranın geleceği olarak finans dünyasında yer alacağı ifade edildi.

Para sistemlerinin doğal evrimi gereği blokzinciri teknolojisinden faydalanan CBDC ve stablecoin gibi varlıkların öne çıkacağı belirtilen raporda, bu tür teknolojilerin devrim yaratma potansiyeli de vurgulandı.

CBDC’ler ve stablecoinler küresel finansal sistemde devrim yaratma potansiyeline sahiptir. Bunlar paranın gelişim sürecindeki en önemli teknolojik evrim olabilir. CBDC’ler paranın tanımını değiştirmiyor, ancak önümüzdeki 15 yıl içinde değerin nasıl ve ne zaman aktarılacağını muhtemelen değiştirecekler.

Rapora göre verimliliği artıran ve özellikle transfer maliyetlerini düşüren CBDC’ler önümüzdeki süreçte global çaplı finans sisteminin öncelikli konularından biri olacak. Bununla birlikte CBDC teknolojisi gelişmekte olan ülkelerin finansal kalkınmasına katkı sağlayabilir.

Resmi Parasal ve Finansal Kurumlar Forumu tarafından hazırlanan bir rapora göre dünyanın dört bir yanındaki ülkeler CBDC geliştirmeye devam ediyor ve çoğu merkez bankası on yıl içinde bir CBDC ihraç etmeyi planlıyor. BahamalarNijeryaDoğu Karayipler ve Jamaika gibi birçok ülke halihazırda CBDC ihraç etmeye başladı.

Çin yakın tarihte CBDC ile ilk menkul kıymet satışı gerçekleştirmiş, bu durum yerel halk tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!