Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bir Kripto Borsası Daha Küçülüyor: Ayı Piyasasının Faturası Çalışanlara Kesildi!

ABD merkezli kripto para borsası Bittrex’in, makroekonomik koşulları ve kripto para piyasasındaki düşüşü gerekçe göstererek çalışanların bir kısmının görevine son verecek.

Sosyal medyada yakın zamanda sızdırılan ve Bittrex kurucu ortağı ve CEO’su Richie Lai tarafından çalışanlara gönderildiği iddia edilen bir mektuba göre borsa yakın zamanda çalışanların belirli bir kısmının görevine son verecek.

Mektupta, sene içerisinde piyasalara etki eden makroekonomik olumsuzluklar, kripto para piyasasında yaşanan düşüş ve skandallar nedeniyle şirketin zorlu bir dönemden geçtiği ifade edildi. Kurucu, finans biriminin maliyetleri kısmak ve şirketi bu zorlu dönemden personel kesintisi yaşamadan çıkarmak için ellerinden geleni yaptığını ancak çabaların yeterli olmadığını dile getirdi.

Lai, şirketin mecburi olarak çalışan sayısını azaltacağını ve bu durumun çalışanların performansıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca bu kararı almaktan ve bunu duyurmaktan oldukça üzüntü duyduğunu da ifadeleri arasına ekledi.

Coinbase ve Gemini gibi sektörün önde gelen diğer kripto para borsaları da yakın geçmişte benzer gerekçeleri öne sürerek bazı çalışanlarının işine son vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!