Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bitcoin Borsası Coinbase Resmen Duyurdu: Kanada’da Faaliyete Geçti

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, Kanada’daki faaliyetlerini resmen başlattığını duyurdu.

ABD’li kripto para borsası Coinbase, Kanada’da şube açarak resmen faaliyet göstermeye başladı. Uzun süredir ABD’li regülatör kurumlarla mücadele eden borsa geçtiğimiz süreçte bu baskıların devam etmesi durumunda başka ülkelere yelken açacağını belirtmişti.

Borsanın bu noktadaki benzer bir adımı da geçtiğimiz mayıs ayında ABD dışındaki uygun yargı bölgelerinde bulunan kurumsal kullanıcıların vadeli işlem ticareti yapmasına olanak sağlayan Coinbase International Exchange‘i kurmak olmuştu.

Coinbase, Kanada entegrasyonunun bir parçası olarak Interac ödeme yöntemi sayesinde önde gelen bankacılık hizmetlerinin kolay bir şekilde müşterilere sunulacağını ve bununla birlikte gelişmiş staking ödüllerinin Kanadalı kullanıcılar için hizmete açılacağını belirtti. Kanada pazarı için Coinbase One özelliğini de aktif hale getiren kripto para borsası, bu özellik aracılığıyla işlem yapan kullanıcılardan 30 gün boyunca işlem komisyonu almayacağını belirtti.

Borsa tarafından Kanada şubesi hakkında yapılan resmi açıklamada, Kanada’nın ev sahipliği için hem yasal hem de müşteri bakımından uygun bir bölge olduğuna değindi.

Kripto paraları milyonlarca Kanada vatandaşı için daha kolay bir şekilde erişilir hale getirmekten mutluluk duyduğunu belirten Coinbase cephesi, duyurunun detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Kanada’nın dinamik kripto ortamına girme kararımız, sayısız zorlayıcı faktör tarafından şekillendirildi. Dünyanın kripto konusunda en bilinçli üçüncü ülkesi olan Kanada, sağlam bir düzenleyici çerçeveye doğru attığı adımlarla birlikte, kendisini potansiyel bir küresel kriptoekonomi lideri olarak konumlandıran hevesli bir yerel teknoloji ekosistemine sahiptir. Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’nun Kanadalıların %30’undan fazlasının yıl içinde kripto varlıkları dünyasına girmeye hazır olduğunu gösteren anketi de bu düşünceyi destekliyor.

Her ne kadar Coinbase Kanada özelinde bir girişim başlatmış olsa da geçtiğimiz mayıs ayında açıklamada bulunan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, regülasyonları gerekçe göstererek Kanada’dan çekildiğini beyan etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!