Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devi: SEC’nin Bitcoin Onayı Boğa Döngüsünü Güçlendirecek!

Wall Street’in dev kurumu Bernstein, SEC tarafından verilecek potansiyel spot Bitcoin (BTC) ETF (borsa yatırım fonu) onayının boğa döngüsünü güçlendirebileceğini öne sürdü.

Bernstein 14 Ağustos tarihinde yayınladıkları bir araştırma raporunda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’lerine vereceği olası bir onayın kripto para piyasası üzerindeki etkilerine değindi.

Kurum, SEC’nin spot Bitcoin ETF’ine onay vermesi halinde bir sonraki kripto boğasının daha da güçlü yaşanacağını iddia etti. Raporda, verilecek onayın yalnızca spot piyasada yeni talep yaratarak yeni sermaye getirmekle kalmayacağı aynı zamanda piyasada regülasyon arayan kurumsal yatırımcıların ilgisinde de artışa neden olacağı belirtildi.

Bernstein gelecek projeksiyonu konusunda spot Bitcoin ETF piyasasının ciddi bir büyüklüğe ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Kurumun tahminlerine göre iki veya üç yıl içerisinde spot Bitcoin ETF’lerin Bitcoin piyasa değerinin %10’una ulaşacak.

Raporda, önde gelen varlık yöneticilerinin ETF’lere yönelik güçlü pazarlama stratejileri güdeceği bunun yanı sıra aracı kurumların da ürünlerin dağıtımı konusunda rol üstleneceği dile getirildi.

Bernstein gelecek kripto rallisini güçlendirecek taze sermayenin yeni stablecoin arzından, geleneksel varlıkların tokenizasyonundan, yerel kripto altyapısı tokenizasyonundan ve ETF’lerden geleceğini öne sürdü.

Ayrıca on-chain varlıkların bu yıl 40 milyar dolar aralığında sıkıştığı dolaşımdaki stablecoinlerin ise 120 milyar dolar aralığında kaldığı belirtildi.

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport 10 Ağustos tarihinde yayınladığı bir araştırma raporunda, Bernstein ile benzer görüşler sunmuş ve SEC’nin ETF onayını piyasayı yükseltecek bir faktör olarak nitelendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!