Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Borsadan 1,5 Milyar Dolarlık XRP Çıkışı: Devasa Transferin Arkasında Ne Var?

ABD merkezli popüler kripto para borsası Bittrex’den bir saatten daha kısa bir süre içerisinde 4.1 milyar adet Ripple (XRP) çıkışı yaşandı.

Whale Alert verilerine göre kripto para borsası Bittrex’e kayıtlı anonim bir cüzdandan bir saat gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde borsa dışındaki adreslere yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde 4,1 Milyar XRP taşındı. On farklı işlemde gerçekleşen bu büyük aktarımın yedisi, yarım milyar XRP’nin tek seferde transfer edilmesi ile gerçekleşti.

XRP odaklı cüzdan takip platformu Bithomp tarafından sağlanan verilere göre milyarlarca adet XRP’nin gönderildiği adresler, Güney Kore‘nin en büyük kripto para borsalarından Upbit tarafından oluşturuldu. Bununla birlikte analistlere göre, söz konusu yüklü miktardaki transferler tekil bir kullanıcı tarafından değil, bir finans kurumu tarafından yapıldı.

Bu yüklü transfer işlemleri XRP için bir ilk değil. Daha öncesinde Ripple Labs‘ın kendisi de borsalara likidite sağlamak için bu tarz işlemler yaptığını açıklamıştı. Bu bağlamda Ripple Labs, bilindiği üzere 1 Aralık 2021’de “escrow” olarak adlandırılan güvenli emanet hesaplardan 1 milyar XRP‘nin planlı bir şekilde otomatik olarak çekilmesini sağlamıştı. Söz konusu işlem, şirket tarafından 2017’de kurulan ve 2018’in başlarında XRP varlıklarının borsalardaki likiditesini desteklemek ve bir kısmını Ripple’ın ortaklarına ve müşterilerine göndermek amacıyla aylık para çekme işlemlerinin bir parçası olarak gerçekleştirilmişti. Şirketin şu ana kadar 55 milyar XRP çekmek için toplamda 55 farklı escrow hesabı oluşturduğu biliniyor.

Haberde bahsi geçen işlemin ise bunlardan biri olup olmadığına dair şirketten henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

CoinGecko verilerine göre yüklü miktardaki transfer fiyat üzerinde büyük bir etki yaratmazken XRP son 24 saat içerisinde %1,5 değer kaybıyla 0,383 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!