Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler’den Kripto Para Şirketlerine Uyarı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para şirketlerinin mevcut düzenlemelere uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Yahoo! Finance’e konuşan Gary Gensler, SEC olarak kripto para piyasasını düzenleme konusunda Kongre’den daha fazla yetki izni alsalar da, almasalar da mevcut kuralları uygulamayı sürdüreceklerini söyledi.

Gensler, “Kurallar ortada. Hukuk firmaları da müşterilerine bu kurallara nasıl uyum sağlayacakları konusunda hangi tavsiyeleri verebileceklerini biliyorlar.” diyerek, kurallara uymayan şirketlere karşı uyarıda bulundu.

SEC Başkanı ayrıca aynı anda birden fazla ürün ve hizmet sunan kripto para şirketlerine seslenerek, bunun mevcut düzenlemelere uygun olmadığını açıkladı:

“Bu platformlardan bazıları bize gelip, ‘Aynı anda lending, alım-satım, hedge fonu, borsa ve saklama hizmeti vermek istiyoruz.’ dedi. Onlara, ‘Hayır, bunları birbirinden ayırmanız lazım.’ yanıtını verdik.”

Gary Gensler ayrıca mevcut kurallara dayanarak kripto para piyasasını regüle etmeye devam edeceklerini ve bunun hala küçük bir piyasa olduğunu söyledi:

“Bunun dünya genelindeki toplam değeri 800 milyar dolar civarında. ABD’deki yerel piyasanın toplam değerini net bilmiyoruz ama 800 milyarın çok daha altındadır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!