Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Borsalar Mahkeme Kararı ile Harekete Geçti: XRP Hangilerinde Yeniden Listelendi?

SEC ve Ripple arasındaki davaya bakan yargıcın halka satılan XRP’lerin yatırım sözleşmesi teklifi menkul kıymet olmadığına karar vermesinin ardından önde gelen kripto para borsaları adeta listeme yarışına girdi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uzun yıllardır süren davada Ripple lehine olumlu bir gelişme yaşandı. Kararın açıklanmasının ardından XRP fiyatında ciddi bir yükseliş görülürken önde gelen başta Coinbase olmak üzere ABD’li kripto para borsaları yeniden listeleme için harekete geçti.

Coinbase’den yeniden listeleme

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase XRP’yi yeniden listeleme kararı alan ilk kripto para borsalarından biri oldu. Coinbase tarafından yapılan açıklamada, yeterli likidite sağlandığı taktirde XRP’nin listeleneceği vurgulandı:

Coinbase, Ripple ağında XRP alım-satımını yeniden etkinleştirecek. Bu varlığı diğer ağlar üzerinden göndermeyin, aksi takdirde paranız kaybolabilir. Likidite koşulları karşılanırsa, alım satım işlemlerinin bugün geç saatlerde başlaması bekleniyor. Bu varlığın yeterli arzı sağlandığında, XRP-USD, XRP-USDT ve XRP-EUR ticaret çiftlerimizde işlemler aşamalı olarak başlayacaktır.

Gemini’den XRP listelemesi için inceleme

Gemini de benzer bir karar aldıklarını duyurarak sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, SEC-Ripple davasından çıkan kararın önemine değindi ve listeleme için inceleme başlattığını bildirdi:

XRP’nin borsalarda satışının bir menkul kıymet olmadığına dair bugünkü karar göz önüne alındığında, Gemini XRP’nin hem spot hem de türev ticareti için listelenmesi için çalışmalara başladı.

Bitstamp ve Kraken da listeliyor

ABD’nin köklü kripto para borsaları Bitstamp ve Kraken de Ripple’ın zaferine eşlik eden kripto para borsaları arasında yer alırken listeleme haberleri ardı ardına geldi. Bitstamp, kullanıcılarına e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, XRP işlemlerinin ABD özelinde derhal başlayacağını beyan etti:

Bugünkü mahkeme kararının ardından, ABD kullanıcıları için XRP alım-satımını derhal derhal başlatıyoruz.

Öte yandan Kraken ise paylaştığı blog gönderisinde, ABD’liler için XRP’yi listelediklerini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!