Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius CEO’sunun Token Fiyatı ile İlgili Konuşmaları Ortaya Çıktı: Dogecoin ve Solana Detayı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Celsius’a açtığı davada ortaya çıkan yönetici konuşmaları CEL fiyatına dair dikkat çeken detayları gözler önüne serdi.

SEC 13 Temmuz günü iflas eden kripto kredi kuruluşu Celsius ve eski CEO’su Alex Mashinsky’e dava açmıştı. Dava dosyasında sunulan detaylar ise tüyler ürpertti. Dosyada, Mashinsky ve Celsius’un risk sorumlusu (CRO) Cohen-Pavo arasında geçen WhatsApp konuşmalarına yer verilirken ikilinin fiyat manipülasyonları hakkındaki ifadeleri dikkat çekti.

Kurum iflas etmeden önce 30 Ekim 2021 tarihine dayanan konuşmalar esnasında, CEL fiyatı ortalama 4,8 dolar civarındaydı ve periyodik olarak düşüyordu. Bu noktaya değinen Cohen-Pavo şu ifadelerde bulunarak sitem etti:

Her gün Celsius’a rekor sayıda yeni kullanıcı katılıyor ama CEL fiyatı düşmeye devam ediyor. Sorun şu ki insanlar satıyor ve bizim dışımızda kimse satın almıyor. Fiyat gerçeği temsil etmiyor ve sırf fiyatı bu noktada tutmak için bile milyonlarca dolar harcamamız gerekti.

Bu mesajları attığı esnada başka bir Celsius yöneticisi ve bir piyasa yapıcısıyla birlikte fiyatı dengede tutmak için işlemler yaptıklarını hatırlatmaktan çekinmeyen CRO, fiyatı bulunduğu yerde tutmak için haftada 8 milyon dolar civarında harcama yaptıklarını vurguladı.

Bu mesajlara yanıt olarak CEO Mashinsky’nin yanıtı ise daha çarpıcı oldu:

Dogecoin değeri gerçek mi? Solana için 5 milyar dolarlık piyasa değeri ne olacak? Herkes bu tokenların özünde ne olduğunu biliyor ve eğer bu tokenları satın alıyorlarsa yükseliş yaşayacaklarını umdukları için alıyorlar.

İkili arasındaki konuşmanın devamında Mashinsky, Cohen-Pavo’dan Celsius’un 2021 yılı içerisinde piyasadan ne kadar CEL satın aldığını raporlamasını istedi. Pavo tarafından sunulan raporda, Celsius’un o yıl içerisinde 23 milyon ekstra CEL satın aldığı görüldü.

CoinGecko verilerine göre CEL fiyatı söz konusu tarihten itibaren %98’lik bir düşüş yaşadı. CEL, yazım esnasında 0,18 dolardan işlem görüyor.

SEC, Mashinsky’nin kayıt dışı kripto para satışı sayesinde milyarlarca dolar topladığı iddia etmişti. ABD’li düzenleyici kurumun davasına paralel olarak Mashinsky kolluk kuvvetleri tarafından tutuklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!