Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Bitcoin Madencisi Başkan Joe Biden’a Rest Çekti: Ülkeyi Terk Ederiz!

Marathon Digital CEO’su Fred Thiel, ABD Başkanı Joe Biden’ın Bitcoin (BTC) madencilerine yönelik çıkaracağı vergi yasasının işletmeleri ülkeden kaçıracağını iddia etti.

Bitcoin madencilik şirketi Marathon Digital CEO’su Fred Thiel Miami Bitcoin konferansında verdiği demeçte, Biden’ın Bitcoin madencilerine dair çıkarmaya hazırlandığı yeni vergi mevzuatının işletmelerin ülkeyi terk etmesine neden olacağını dile getirerek rest çekti.

Thiel, vergi artışının ek fon sağlamak yerine kripto para madenciliğinden elde edilen mevcut gelirin de kaybedilmesine neden olacağını savunurken madencilik şirketlerinin enerji yatırımları alanında bir teşvik edici rolü üstlendiği iddia etti.

CEO, enerji vergisinin yenilenebilir enerji kaynaklarının artışına katkıda bulunamayacağını belirtti. Mevcut durumda bir güneş ya da rüzgar santrali gibi yenilenebilir enerji santrali kurmak isteyen yatırımcıların yaklaşık 2 yıllık bir bekleme süresi ile karşılaşacaklarını belirten Thiel, Bitcoin madencilerinin bu noktada faaliyet göstermek isteyen aktörleri teşvik ettiğini dile getirdi.

Öte yandan Thiel, vergi düzenlemelerinin madencilik işletmelerinin ülkeyi terk etmesi için bilinçli olarak alınan bir karar olduğunu ima etti. Marathon’un da operasyonlarını taşımak için farklı yargı bölgelerini değerlendiğini belirten CEO, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Teksas’taki madencilik operasyonları doğalgaz enerji santrallerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Yani Teksas’taki madencilik operasyonları durdurulursa tahmin edin ne olur? Tabii ki doğalgaz enerji santralleri tekrar faaliyete geçer.

CEO bunların yanı sıra yakın zamanda SEC tarafından alınan mahkeme celbinin mutlaka bir soruşturma geçirileceği anlamına gelmediği bazen yalnızca bilgi isteme amacıyla da yollanabileceğini belirtti. Ayrıca Bitcoin fiyatlarının iyiye doğru gittiği ve insanların yeniden iyimser olduğu CEO’nun açıklamaları arasında yer aldı.

Biden yönetimi geçtiğimiz haftalarda Bitcoin (BTC) ve kripto para madencilerini enerji tüketimlerinin %30’u kadar enerji tüketim vergisine tabi tutacak bir vergi mevzuatı hakkındaki baskısını yinelemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!