Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’e Ait Kripto Para Türev Borsası LedgerX’in Satışı Resmen Tamamlandı

İflas eden FTX’e ait kripto türev borsası LedgerX’in 50 milyon dolarlık satışı tamamlandı. 

Miami International Holdings’in (MIH) dijital opsiyon ticaret platformu MIAX, FTX’in iflas davasının bir parçası olan LedgerX’i resmen satın aldı. FTX, söz konusu satış işleminden 50 milyon dolar gelir elde etti. Mahkeme kayıtlarına göre iflas süreci kapsamında yaklaşık 117 muhtemel alıcı varlıklarla ilgilendiğini ifade ederken bunlardan 56’sı özellikle LedgerX’i inceledi.

Verilen teklifler arasında öne çıkan Miami International Holdings, ihaleyi alan taraf oldu. LedgerX’in diğer taliplerinden biri olan OKC USA Holding adına konuşan bir sözcü, karara itirazlarının olmadığını ancak FTX borçlularının bankacılık ortağı Bruce Mendelsohn tarafından yapılan bir beyan ile ilgili olarak tazminat haklarının saklı tutulduğunu bildirdi.

MIAX’in ana şirketi Miami International Holdings CEO’su Thomas Gallagher yaptığı açıklamada, satın alım işleminin şirketleri için önemli bir adım olduğuna yer verdi:

LedgerX’in satın alınması, swap ve vadeli işlemler sektörüne yeni ve yenilikçi ürünler sunma kabiliyetimizi genişleterek büyüme stratejimizin önemli bir parçasını temsil ediyor. Hem ABD’de hem de uluslararası alanda düzenlenmiş finansal piyasaları işletme stratejimizi uygulamaya devam ederken bu satın alma işlemini tamamlamaktan memnuniyet duyuyoruz.

ABD Delaware Bölge Mahkemesi söz konusu satışa dair işlemlerin onayını 4 Mayıs tarihinde vermiş ve Miami International Holdings’in önünü açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!