Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Borsa Coinbase: Bitcoin Satın Almak Zorunlu Hale Geldi!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, mevcut ekonomik koşulları öne sürerek uzun vadede herkesin Bitcoin (BTC) sahibi olması gerektiğini söyledi. 

Coinbase, merkezine Bitcoin’i alan dikkat çekici bir rapor yayınladı. Yayınlanan araştırma raporunda, mevcut koşulları göz önünde bulundurarak uzun vadede herkesin Bitcoin sahibi olması gerektiğine yer verdi.

Mevcut küresel belirsizliğin ortasında Bitcoin yatırımı yapmanın zorlayıcı olabileceğini ifade eden Coinbase, enflasyonu etkileyen yapısal faktörlerin, üretken yapay zeka gibi yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla evrim geçirdiğini ve bunun yeni bir gevşek para politikası döneminin habercisi olabileceğini belirtti.

ABD’nin para politikalarının kısa vadeli olarak işlevsel olduğunu belirten Coinbase cephesi, yaşanacak uzun vadeli devasa borçlanmayı işaret etti. Para politikalarındaki faiz etkisinin ve itibari paranın zaman içerisinde değer kaybetmesinin Bitcoin’i güçlendireceğini savunan rapor, Bitcoin’in yatırımcılar için makroekonomik kriz ortamında güvenli liman olacağını vurguladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan borsanın kurumsal araştırma müdürü David Duong, bu formülün Bitcoin’i nasıl öne çıkarabileceğini şu cümlelerle ifade etti:

Genişlemeci mali ve parasal politikaların birleşik etkisinin, itibari paralarda yaşanacak değer kaybına ve savurgan harcamalara karşı bir koruma olarak Bitcoin’i uzun vadede desteklemesi gerektiğine inanıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!