Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Birleşik Krallık’ta Bitcoin ve Kripto Para Alımını Durduracak: İşte Nedeni!

Ödeme hizmetleri devi PayPal, Birleşik Krallık’taki kripto satın alma hizmetlerini geçici olarak durduracağını açıkladı.

PayPal 14 Ağustos tarihinde bazı müşterilerine gönderdiği bir bilgilendirme mektubunda, İngiltere Finansal Davranış Otoritesi’nin (FCA) yeni kurallarına yanıt olarak Birleşik Krallık’taki müşterileri için kripto para alımlarını durduracağını açıkladı.

Şirket, 2023 Ekim itibariyle başlatılacak duraklatmanın 2024 yılının başına kadar sürmesini beklediklerini söyledi. Bu süreç içerisinde arzu eden müşterilerin kripto varlıklarının saklanmaya devam edileceği PayPal tarafından taahhüt edildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, dileyen müşterilerinin kripto paralarını istedikleri zaman satabilecekleri de vurgulanan detaylar arasında yer aldı. PayPal’in bu süreç içerisinde yeni kurallara uyum göstermek için çalışmalar yapacağı belirtildi.

PayPal uyumluluk yükümlülüklerine derinden bağlı olduğunu ve faaliyet gösterdiği yargı bölgelerinin kurallarına uygun davranmak için regülatörlerle sıkı bir iş birliği içerisinde olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde stablecoin’ini (PYUSD) piyasaya süren ve Cryptocurrencies Hub’ı tanıtan PayPal, eski bir Bitcoin (BTC) yatırımcısı olan Alex Chriss’in CEO’luk koltuğuna oturmasına karar vererek kripto para ekosistemine dair ciddi hedefleri olduğu yönünde işaretler vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!