Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya Ülkesinden Tarihi Dev Operasyon: 1 Milyar Dolarlık Nakit ve Kripto Para Ele Geçirildi

Asya ülkesi Singapur’un Polis Güçleri (SPF), dolandırıcılık kapsamında aranan 10 kişinin tutuklandığını, çoğunluğu nakit olmak üzere 1 milyar dolar değerinde kripto ve nakit paraya el konulduğunu açıkladı.

Singapur Polis Güçleri, dolandırıcılık ve kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetler kapsamında aranan 10 kişiyi yakaladı. Eş zamanlı operasyonlar doğrultusunda 15 Ağustos günü yakalanan 10 kişiden çoğu Çin vatandaşı olarak kayıtlara geçerken 42 yaşındaki bir Türk vatandaşının da operasyon kapsamında tutuklanması dikkat çekti.

Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, 35’ten fazla banka hesabında 815 milyon dolardan fazla olan 94 gayrimenkule, toplam 1 milyar dolar değerinde kripto ve nakit paraya el konulduğu belirtildi. Polis güçleri ayrıca “kripto para cüzdanlarına ilişkin bilgiler içeren 11 belge” bulduklarını da beyan etti.

Bununla birlikte 8 kişinin aynı suçlar kapsamında aranmalarının devam ettiği vurgulandı. Yakalanan 10 kişinin 16 Ağustos günü mahkemeye çıkartılacağı belirtildi.

Aktarılan bilgilere göre Türk vatandaşı Singapur’daki evinde tutuklayan polis güçleri, şahsa ait 720 bin dolar nakit, 36 lüks saat, 29 milyon dolar değerindeki dört mülk ve üç araca el koydu.

Singapur’dan stablecoin çerçevesi gelmişti

Regülatif kurallarıyla dikkat çeken Singapur’un merkez bankası olarak görev alan Singapur Para Otoritesi (MAS) 15 Ağustos tarihinde, stablecoinler hakkında yeni bir düzenleyici çerçeve yayımlamıştı. Bu kapsamda stablecoin ihraççıların minimum 740 bin dolar taban sermayesi olması ve talepte bulunan stablecoin sahiplerine beş iş günü içerisinde ödeme koşulu getirilmişti

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!