Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’den Tanınan Kripto Para Borsasına 2,7 Milyon Dolarlık Piyasa Manipülasyonu Cezası!

İflas eden Three Arrows Capital’ın (3AC) kurucuları Kyle Davies ve Su Zhu’nun kurduğu kripto para borsası OPNX, Dubai regülatöründen 2,7 milyon dolardan fazla ceza aldı.

Dubai Sanal Varlık Düzenleme Otoritesi (VARA) 16 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, Kyle Davies ve Su Zhu tarafından kurulan kripto para borsası OPNX’e piyasa manipülasyonu nedeniyle 2,7 milyon dolardan fazla para cezası verdiğini açıkladı.

VARA cezanın sebebi olarak OPNX’in 12-27 Nisan tarihleri arasındaki faaliyetlerini işaret ederken söz konusu cezanın 2 Mayıs tarihinde uygulandığını ancak hala ödenmediğini belirtti.

Regülatör ayrıca şirketin pazarlama, reklam ve tanıtım mevzuatlarına da aykırı hareket ettiği gerekçesiyle yine 2 Mayıs tarihinde Davis, Zhu, Mark Lamb ve borsanın CEO’su Leslie Lamb’e 54 biner dolarlık para cezası verildiğini ancak bu cezaların ödendiğini bildirdi.

Dubai daha önce OPNX’e kınama cezası vermişti

VARA geçtiğimiz mayıs ayında, gerekli lisanslar olmadan faaliyet gösterdiği gerekçesiyle OPNX’e kınama yayınlamıştı. Düzenleyici kurum, kınama cezasının OPNX kurucuları Mark Lamb ve Sudhu Arumugam ile CEO Leslie Lamb‘a da gönderildiğini vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!