Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batan 3AC Kurucularının Yeni Kripto Para Borsasına Bir Ülkeden Resmi Kınama

İflas eden Three Arrows Capital (3AC) kurucuları Zu Shu ve Kyle Davies önderliğinde kurulan kripto para borsası OPNX, bir ülkenin düzenleyici kurumundan kınama geldi.

Dubai’nin Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA) tarafından yakın tarihte yapılan bir açıklamada, OPNX’e gerekli lisanslar olmadan faaliyet gösterdiği için resmi bir kınama verildiği beyan edildi. Yazılı bir kınamayı kapsayan bu bildiride, gerekli olabilecek diğer düzenleyici eylemleri değerlendirmek için OPNX’in faaliyetlerinin araştırılmaya devam edileceği belirtildi.

Düzenleyici kurum, kınama cezasının OPNX kurucuları Mark Lamb ve Sudhu Arumugam ile CEO Leslie Lamb‘a da gönderildiğini vurguladı. Buna ek olarak düzenleyici kurum geçtiğimiz aylarda OPNX yöneticilerine bir bildiri göndererek Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri faaliyetlerini durdurmalarını talep etmişti.

VARA, OPNX’in yeni borsasına katılmak için halktan kişisel veriler talep ettiğinin ve topladığının farkına vardı. VARA durumu aktif olarak izlemeye ve piyasayı korumak için gerekli olabilecek daha fazla düzeltici önlemi değerlendirmek üzere OPNX’in faaliyetlerini araştırmaya devam ediyor.

Piyasa çıktığı ilk günden beri tartışmaların odağında yer alan OPNX, hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç yaparak beklentilerin altında bir performans sergilemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!