Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Köklü Kripto Para Şirketine 100 Milyon Dolarlık Yatırım

Kripto paralar için güvenlik, saklama ve altyapı hizmetleri sağlayan köklü şirket BitGo, C serisi finansman turundan 100 milyon dolar yatırım topladı.

Bloomberg 16 Ağustos tarihinde yayınladığı haberde, kripto para piyasasında 2013 yılından beri faaliyet gösteren BitGo’nun C serisi finansman turunda 1,75 milyar dolar değerleme ile 100 milyon dolar yatırım topladığını açıkladı.

BitGo CEO’su Mike Belshe, gelen finansmanın tamamen yeni yatırımcılardan alındığını söyledi. Belshe yatırımcıların isimlerini açıklamasa da ABD ve Asya’dan olduklarını ve bazılarının da kripto sektörü dışındaki aktörlerden oluştuğunu aktardı.

CEO finansman turundan elde edilen 100 milyon dolarlık kaynağın bir kısmının stratejik satın alımlar ve küresel genişleme için kullanılacağını dile getirdi. Belshe mevcut durumda, en az iki anlaşmanın sürdürüldüğünü de açıklamalarına ekledi.

Belshe verdiği demeçte, mevcut kripto para ekosistemini zorlu bir piyasa olarak tanımlarken ABD’de devam eden regülatif belirsizliklerin şirketi öne çıkardığını ifade etti. CEO, regülasyon konusunun herkesin aklını meşgul ettiğini vurguladı.

BitGo geçtiğimiz haziran ayının sonunda kripto saklama hizmetleri sağlayıcısı Prime Trust’ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. Prime Trust, bu anlaşmanın iptalinden sonra iflas başvurusunda bulunmakla sonuçlanan bir sürece girmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!