Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Madenciden Bitcoin Üretiminde Rekor Üstüne Rekor! Ne Kadarını Sattı?

ABD’li en büyük Bitcoin madencilerinden Marathon Digital, 2023’ün ikinci çeyreğinde 2.926 BTC üreterek çeyreklik rekorunu tazelerken 1.843 BTC sattığını açıkladı.

Marathon Digital 8 Ağustos tarihinde yayınladığı 2023 yılının ikinci çeyreğine ait finansal raporlarında, son üç ay içerisinde 83,7 milyon dolar değerinde 2.926 BTC ürettiğini ve bunun %63’ünün satıldığını aktardı. Geçtiğimiz çeyrekte 2.195 BTC üreterek şirket tarihinin rekorunu kıran Marathon, bu çeyrekte de rekorunu tazeledi.

Şirketin geçtiğimiz çeyreğe göre üretiminde %33’lük bir artış görülse de satışlarında da geçtiğimiz çeyreğe göre %145’lik bir yükseliş kaydedildi. Şirketin bu çeyrek sattığı Bitcoinlerin piyasa değeri 55,2 milyon dolar oldu.

Bunun yanı sıra şirketin geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre üretimini %314 artırdığı belirtildi. Raporda, geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde günlük ortalama 7,8 BTC üretilirken bu çeyreğin günlük üretim ortalamasının 32,2 BTC olduğu vurgulandı.

Marathon Digital CEO’su Fred Thiel, yıla güçlü bir başlangıç yaptıktan sonra ikinci çeyrekte hash oranını 11,5 EH/s seviyesinden 17,7 EH/s seviyesine çıkardıklarını ifade etti. Hash oranındaki %54’lük artışa dikkat çeken CEO, bu çeyrekte Bitcoin ağı ödüllerinin %3,3’ünün Marathon tarafından çıkarıldığının altını çizdi.

Şirketin toplam geliri 51 milyon dolar seviyesinden 82 milyon dolara yükselirken 21,3 milyon dolar net zarar kaydedildi. Şirketin ikinci çeyrek sonunda 376 milyon dolar değerinde 12.538 BTC’ye sahip olduğu aktarıldı.

Şirket ayrıca uzun süredir hedeflediği 23EH/s işlem gücü seviyesine potansiyel olarak eriştiğini belirtti. Ancak mevcut cihazların bir kısmının henüz aktif edilmediği ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!