Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Madenciden Aylık ve Çeyreklik Üretimde Tarihi Bitcoin Rekoru

ABD’li en büyük Bitcoin madencilerinden Marathon Digital, son üç ay içerisinde 2.195 BTC üretim yaparak tarihinin en iyi çeyreğine imza attı.

Marathon Digital 3 Nisan tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, 2023’ün ilk çeyreğinde 61,5 milyon dolar değerinde 2.195 BTC üreterek şirket tarihinin en yüksek çeyreklik üretimine ulaştığını belirtti. Madenci şirketin, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre %74, 2021 yılının ilk çeyreğine göre ise %41 daha fazla üretim yaptığı görüldü. Marathon Digital ayrıca mart ayı içerisinde toplamda 825 BTC üretimi yaparak aylık rekorunu da kırmış oldu.

Marathon CEO’su Fred Thiel konu hakkında yaptığı açıklamada, geçmişe oranla çok daha etkili ve verimli olduklarını dile getirdi. CEO, çeyrek boyunca hash oranını %64 artırarak 7 EH/s seviyesinden 11,5 EH/s çıkardıklarını ifade etti. Ayrıca Thiel, EH/s oranlarının son zamanlarda stabilitesini koruduğunun altını çizerek bunu teknolojilerine yaptıkları yatırıma borçlu olduklarını söyledi.

Nisan ayı itibariyle 321 milyon dolar değerinde 11.466 BTC ve 124 milyon dolar nakit varlığı bulunan şirketin mart ayı içerisinde 21 milyon dolar değerinde 750 BTC satışı gerçekleştirdiği de kaydedildi. Şirket, satışın kurumsal ve operasyonel amaçları desteklemek için yapıldığını belirtirken gelecekte yeni satışlar yapılmasının planlandığını da ekledi.

Halihazırda yaklaşık 105 bin madencilik cihazı kullanan şirket, 2023 yılının ortasında ulaşmayı hedeflediği 23 EH/s işlem gücüne bir an önce erişebilmek adına kararlı adımlarla yürüdüğünün altını çizdi.

Nasdaq verilerine göre son 30 gün içerisinde %32 değer kazanan Marathon Digital (MARA), son 1 hafta içerisinde 7,10 dolar seviyesinden 8,43 dolar seviyesine erişerek %18,6 yükseliş yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!