Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap Rekor Kırdı ve Coinbase’i Geride Bıraktı: Son Zamanların En İyi Ayı!

En büyük merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap, aylık spot işlem hacminde uzun süre sonra 70 milyar doların üzerine çıkarken tarihte ilk defa 2 ay üst üste Coinbase’i geride bıraktı.

ABD bankacılık krizi ve özellikle merkezi kripto para borsalarına yönelik regülatif baskılar piyasada dönen paranın akışına yön vermeye devam ediyor. Artan düzenleyici baskılarla birlikte özellikle Coinbase ve Binance gibi borsalardan net varlık çıkışı yaşanırken merkeziyetsiz finansa (DeFi) olan talep artış gösterdi.

Son verilere göre Uniswap spot işlem hacmi, mart ayında Ocak 2022 tarihinden bu yana ilk defa 70 milyar doların üzerine çıkarak 71,6 milyar dolara ulaştı ve ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase‘i bu alanda %45 geride bıraktı.

Uniswap, mart ayındaki hacimle birlikte Coinbase’i tarihte ilk kez iki ay üst üste geride bırakmış oldu. Coinbase’in mart ayı spot hacmi 49,4 milyar dolar ile sınırlı kaldı. Şubat ayında da benzer şekilde hacim olarak önde götüren UniSwap, 45 milyar dolarlık hacim ile Coinbase’in şubat ayındaki 40 milyar dolarlık hacminin üstünde kalmayı başarmıştı.

Merkezi borsalar özelindeki ilk baskı, ABD’li popüler kripto para borsası Kraken’e staking hizmetleri için gönderilen Wells bildirimi olmuştu. Ardından benzer bir uyarı Coinbase tarafına yapıldı ve kısa süre sonra Binance ve CEO Changpeng Zhoa’ya (CZ) ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından dava açıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!