Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra LUNA Çöküşünü Bilen Yatırımcı Reddit Tokenlarında Alım Yaptı: Yükseliş Sinyali Mi?

Terra’nın (LUNA) düşüşünü tahmin eden anonim yatırımcı şimdi de sosyal paylaşım platformu Reddit’in yerel topluluk token’ı Moons’a (MOON) yüz binlerce dolar değerinde yatırım yaptı.

Geçtiğimiz yıl Terraform Labs CEO’su Do Kwon ile LUNA’nın Mart 2023’e kadar 88 doların altında işlem göreceğine dair 10 milyon dolarlık bahse giren GRC takma adlı bir trader yüklü miktarda MOON satın aldı.

Reddit üzerinde on-chain verilerini paylaşan bir kullanıcı, GRC’nin MEXC borsası üzerinden ortalama 0,40-0,45 dolar maliyetle 450 bin adet MOON aldığını belirtti. Anonim yatırımcı bu varlıkları kısa süre içerisinde kripto para borsası Kraken’e taşıdı. CoinGecko verilerine göre MOON’un güncel fiyatının 0,533 dolar olduğu düşünülürse anonim yatırımcı halihazırda ortalama %30 karda konumlanıyor.

Konuya dahil olan araştırma firması Loch Research’ün CEO’su Prithvir Jhaveri, söz konusu iddiaları on-chain üzerinde teyit ettiklerini ve alım işlemlerinin Reddit kullanıcı tarafından belirtildiği gibi gerçekleştiğini doğruladı.

On-chain üzeirnde biraz analiz yaptıktan sonra, bu Kraken adresinin GCR ile ilişkili olduğunu doğrulayabildik. Kendisine ait olduğu doğrulanan “Ezekielx.eth” isimli bir ENS adresi ile bu teyit işlemini sağladık. GRC, ortalama 0,40-0,45 dolar fiyattan 450 bin MOON satın aldı. Öte yandan bu alım işlemlerini ne zaman yaptığını kestiremiyoruz.

Coinler yükselmeye devam edecek mi?

Popüler kripto para borsası Kraken 8 Ağustos günü MOON’u ve bir diğer reddit token’ı Bricks’i (BRICK) listelemiş ve token fiyatları kısa sürede büyük yükselişe tanıklık etmişti. Kraken listelemesinden önce de söz konusu altcoinler büyük artış performansları göstermişti. Son günlerin en revaçta olan token grubunun birçok borsada daha listelenmesi ve bu nedenle yükselişine devam etmesi bekleniyor.

Reddit topluluk üyeleri de bu durumu destekler nitelikte düşünüyor. Üyelere göre MOON, önümüzdeki günlerde Coinbase gibi daha büyük kripto para borsalarında listelenebilir.

Öte yandan kripto para piyasasının önde gelen isimlerinin tokenlara olan ilgisi ve GRC’nin yüklü alım yapması toplulukta bir yükseliş sinyali olarak algılanıyor.

Son 30 günlük periyotta yaklaşık 6x yapan MOON yazım esnasında 0,5330 dolardan, 1 ay içerisinde yaklaşık 25 katına ulaşan BRICK ise yazım esnasında 0,173 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!