Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Yatırım Bankasının Kripto Macerası Kısa Sürdü: Birimi Sonlandırdı!

Küresel yatırım bankası Cowen, kripto birimi Cowen Digital’ın faaliyetlerine son vereceğini bildirdi.

Bloomberg’ün 31 Mayıs tarihinde yayınladığı habere göre ABD’li yatırım bankası Cowen, yaklaşık 1 yıl önce açtığı kripto odaklı dijital varlık birimi olan Cowen Digital’ın dün itibariyle faaliyetlerine son verdi. Şirket, aldığı kararı müşterilerine bir bilgilendirme e-postası aracılığıyla iletti.

Toplamda 10’dan fazla çalışan ve 1 stajyerden oluşan ekibin, iştirakin faaliyetleri kapsamında, müşterilere Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), ve Solana (SOL) da dahil olmak üzere 16 kripto para birimine dair alım-satım hizmeti sunduğu belirtildi.

Şirket açıklamasında, kurumsal yatırımcıların ihtiyaçlarına yönelik güvenilir bir kurumsal muhatap ihtiyaçlarına güçlü bir şekilde inandıklarını ancak bu sektöre yönelik çalışmalarını başka bir şirket çatısı altında devam ettirmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Şirket, sonlandırma kararının nedeni hakkında net bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Cowen’in geçtiğimiz yılın mart ayında kurduğu Cowen Digital’ı kapatma kararının geçtiğimiz aylarda TD bank tarafından satın alınmasıyla ilgili olabileceği öne sürüldü.

Kripto para piyasasında yaşanan ayı piyasası büyük firmalar da dahil olmak üzere birçok şirketi derinden etkiledi. Kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG) geçtiğimiz günlerde, kurumsal ticaret platformu TradeBlock’u kapatma kararı aldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!