Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kongre Üyesi Ethereum’a ve Litecoin’e Yatırım Yaptığını Açıkladı

Tulsi Gabbard, ABD‘de kripto para yatırımı yaptığını açıklayan ikinci kongre üyesi oldu. Gabbard’dan önce Cumhuriyetçi Parti üyelerinden olan Robert Goodlatte kripto para sahibi olduğunu açıklamış, bu yönde mal beyanı yapan ilk kongre üyesi olmuştu.

Demokrat Parti üyesi olan Tulsi Gabbard, Çarşamba günü yaptığı mali beyanda Ethereum ve Litecoin gibi kripto paralara 1,001$-15,000$ değerinde yatırım yaptığını açıkladı.

Gabbard, kripto para sahibi olduğunu açıkladığı raporda söz konusu kripto paraları 12 Aralık 2017’de satın aldığını ve o zamandan beri bu yatırımdan herhangi bir gelir elde etmediğini belirtti.

ABD’deki Parlamento Ahlak Komitesi, 18 Haziran’da bir bildiri yayınlayarak 1,000$’dan daha değerli kripto para yatırımı olan yasa yapıcıların, kripto para sahibi olduklarına dair bir açıklama yapmalarını talep etti. ABD’deki yasa yapıcıların, Komite’nin talebi doğrultusunda kripto para sahibi olduklarına dair bir mali beyan yapmaları gerekiyor.

Komite bu bildiriyi yayınlamadan bir ay önce Cumhuriyetçi Parti üyelerinden Goodlatte konuyla ilgili bir beyanda bulunarak Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Cash gibi kripto paralarda 17,000$-80,000$ değerinde yatırımı olduğunu açıkladı.

Yatırımcı Üyelerin Sayısı Artabilir

Zaman içerisinde daha fazla kongre üyesinin kripto para yatırımı yaptığına dair bir açıklama yaptığını görebiliriz. Mesela Blockchain Kongre Toplantısı’nı kurmuş olan, Blockchain teknolojisinin yayılması için yasal mücadeleler veren Jared Polis, kripto para sahibi isimlerden olabilir.

Kripto para piyasasının toplam değerinin 20 trilyon dolara kadar çıkabileceğini söyleyen Senatör Mark Warner da kripto para sahiplerinden olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment