Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kripto Şirketi Kapanma Kararı Aldı, Token Fiyatı %90 Çakıldı!

Unbankend’ın (UNBNK) düzenleyici zorluk nedeniyle faaliyetlerine son verme kararı, yerel token’ın %90’a yakın değer kaybetmesine yol açtı.

ABD regülatörleri kripto para sektörü üzerinde baskıcı tutumuna devam ederken kripto saklama ve ödeme hizmetleri sunan Unbankend, bu sebeple faaliyetlerini durduran son kripto para şirketi oldu. Unbanked 26 Mayıs tarihinde resmi blog sitesinde yayınladığı gönderide, ABD’nin kripto karşıtı politikaları nedeniyle faaliyetlerine son verme kararı aldığını açıkladı.

Kararın alınmasında ABD’deki zorlu düzenleyici ortamın maliyet açısından şirketin faaliyetlerini devam ettirmesine büyük ölçüde engel olmasının en etkili sebep olduğu ima edildi.

Şirketin kurucu ortakları Ian Kane ve Daniel Gouldman, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Şirketin kurulduğu yıllarda ABD üzerinde faaliyetlerimize başlamanın akıllıca bir plan olacağına inandık. Diğer şirketler denizaşırı (offshore) faaliyet bölgelerinde hızlı büyürken regülatörlerle ilişki kurmanın ve onların zorlu süreçlerini takip etmenin nihayetinde Unbanked’ı öne çıkaracağına inandık. Ne yazık ki bunun böyle olmadığını öğrendik. Bu yola girmek çok fazla zaman kaybına ve aşırı maliyetlere yol açtı.

Kurucu ortaklar, düzenleyici zorlukların ve aşırı maliyetlerin asli amacının bankaların ve fintechlerin kripto para sektörüne girişini engellemeye çalışmak olduğunu öne sürdü.

Mevcut durumda 5 milyon dolarlık bir yatırım beklediklerini ancak bunu hala gerçekleşmediğini belirten Kane ve Gouldman, bu durumun da düzenleyici zorluk ile ilgili olduğunu düşündüklerini belirtti. Öte yandan bu fonun teslim alınması durumunda faaliyetlerine kaldıkları yerden devam edebilecekleri de şirketin açıklamaları arasında yer aldı.

Token Fiyatı Çakıldı

Şirket, her zaman müşteri varlıklarını ve operasyonel rezervleri ayrı tuttuklarının teminatını vererek müşterilerini en kısa sürede fonlarını çekmeye davet etti. Para çekme işlemlerinin yayın tarihinden itibaren 30 gün boyunca açık tutulacağını belirten şirket buna rağmen müşterilerine işlemlerini bir an önce tamamlamaları konusunda tavsiyede bulundu.

Şirketin fonları çekmeye davet etmesi üzerine yerel token’ına yatırım yapmış olan yatırımcılar ise bir hayli üzüldü. Açıklanan kapatma kararının ardından yerel token UNBNK büyük bir düşüş yaşadı.

Coingecko verilerine göre kararın açıklanmasının ardından UNBNK 0,00187 dolar seviyesinden 0,000272 dolar seviyesine hızla gerileyerek %90’a yakın değer kaybetti. UNBK, yazım esnasında 0,000197 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!